Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Cenergy: Το διαμάντι της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με ισχυρότερο δύτερο εξάμηνο και νέες συμφωνίες

Cenergy: Το διαμάντι της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με ισχυρότερο δύτερο εξάμηνο και νέες συμφωνίες
Τα νούμερα της CENERGY ανεβαίνουν στο Β΄ εξάμηνο του 2021 - Τι είπε ο CFO στους επενδυτές
Το ανεκτέλστο συμβολαίων της Cenergy έχει ανέβει περαιτέρω στο 9μηνο σε σχέση με τα 600 εκατ ευρώ, που εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, με την ολοκλήρωση και του τρίτου τριμήνου, ανέφερε στο teleconference με τους επενδυτές και αναλυτές ο CFO της εταιρίας κ. Μπένος, χάρις σε νέα συμβόλαια που έχει αναλάβει. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί για το σύνολο του δευτέρου εξαμήνου.
Ο κ. Μπένος εκτίμησε ότι το δεύτερο εξάμηνο θα δείξει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, σε σχέση με το πρώτο και αυτό, γιατί την περίοδο Σεπτεμβρίου,Οκτωβρίου,Νοεμβρίου ολοκληρώνονται έργα που παραδίδονται και τιμολογούνται
Οι προοπτικές για τον όμιλο της Cenergy είναι πολύ ισχυρές, καθώς η ζήτηση που υπάρχει για τον κλάδο των καλωδίων στον τομέα των υποθαλασίων ηλεκτρικών διασυνδέσεων αλλά και Yπερακτίων Αιολικών είναι μεγάλη διεθνώς. Παράλληλα ένα μεγάλο deal είναι σε τελική φάση στις ΗΠΑ με έναν εκ των 3 μεγάλων Ευρωπαίων ανταγωνιστών των Ελληνικών Καλωδίων

Στο club των λίγων και ισχυρών διεθνώς τα Ελληνικά Καλώδια

Ο όμιλος έχει αναπτύξει σημαντικά ανταγωνιστική τεχνογνωσία και συγκαταλέγεται μέσα στις 5 καλύτερες εταιρίες του κλάδου διεθνώς. Έχει εξασφαλίσει επίσης την πιστοποίηση από το Πρόγρμαμμα Horizon για υψηλές προδιαγραφές υπηρεσιών στον κλάδο των υπερακτίων αιολοκών.
Αυτό του επιτρέπει να προχωρήσει στρατηγικά σε διασπορά της δραστηριότητάς του και να απεξαρτηθεί από τις εξαγωγές στην αμερικανική αγορά για παράδειγμα, που μετά το 2019 κατ ουσίαν έκλεισε λόγω των δασμών.
Η Χιλή για παράδειγμα είναι μια αγορά στην οποία αναπτύσσει τώρα δραστηριότητα. Επιτυγχάνει δηλαδή μια γεωγραφική διασπορά, καθώς η ζήτηση για έργα αγωγών φυσικού αερίου θα παραμείνει ισχυρή, ενώ θα αναπτυχθεί ιδιαίτερα για το υδρογόνο, όπου η Cenergy εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει μεγάλες εργολαβίες και προμήθειες και στο νέο αυτόν τομέα. Αυτό οσον αφορά τα Σωληνουργεία Κορίνθου. Αντίστοιχα για τα Ελληνικά Καλώδια, που αναλαμβάνουν συνεχώς έργα στον τομέα των Υπερακτίων Αιολικών οι προοπτικές είναι σημαντικές καθώς η δυναμικότητά τους αναμένεται να φτάσει τα 4GW μέχρι το 2030. Ανταγωνιστικές εταιρίες στον κλάδο αυτό είναι μόνον 3 στην Ευρώπη, που προέρχονται από την Γερμανία, την Δανία και την Ισπανία.
To pricing power της Cnergy είναι ισχυρό και μπορεί να μετακυλίει στα τελικά προϊόντα τα αυξημένα κόστη των πρώτων υλών καθώς και της ενέργειας, άρα να διατηρεί υψηλά περιθώρια κέρδους.

Η συνοπτική εικόνα του Α΄ Εξαμήνου

Αύξηση πωλήσεων (16,5% αύξηση σε ετήσια βάση) χάρη στο αυξημένο επίπεδο δραστηριότητας στον κλάδο καλωδίων
Υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να ξεπερνά τα 47 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2021 (+11,3% σε ετήσια βάση). Κινητήρια δύναμη παραμένει ο τομέας των έργων καλωδίων
Σημαντικό ύψος ανεκτέλεστων παραγγελιών στα 600 εκατ. ευρώ στις 30.06.2021, εξέλιξη που σηματοδοτεί δυναμική ανάπτυξη για το μέλλον (31.12.2020: 500 εκατ. ευρώ), ενώ εξασφαλίστηκαν επιπλέον παραγγελίες εντός του τρίτου τρίμηνου του 2021.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 12,2 εκατ. ευρώ έναντι 11,9 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 (+2,5%)
Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 11,6 εκατ. ευρώ έναντι 8,1 εκατ. Ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 (αύξηση 43% σε ετήσια βάση).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης