Επικαιρότητα

Κλείνει η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Στο «μενού» οι γαλλικές φρεγάτες

Κλείνει η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Στο «μενού» οι γαλλικές φρεγάτες
Η γαλλική πρόταση ήταν πολύ ψηλά στην λίστα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πενταγώνου
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου να έχουμε ανακοινώσεις στο Παρίσι, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα, σχετικά με μία νέα αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία.
Οι πληροφορίες λένε ότι έχει κλειδώσει η αγορά τριών φρεγατών Belharra με μειωμένο κόστος που προέκυψε από μία νέα βελτιωμένη προσφορά που έκανε η Νaval και η γαλλική κυβέρνηση προς την Αθήνα.
Ούτως ή άλλως, η γαλλική πρόταση ήταν πολύ ψηλά στην λίστα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πενταγώνου μαζί με την ολλανδική πρόταση αλλά και την αμερικάνικη. Στην πρόταση υπάρχει και μία επωφελής ενδιάμεση λύση μέχρι να παραδωθούν τα νέα πλοία στο Πολεμικό Ναυτικό.
 
Ο Πρωθυπουργός, να θυμίσουμε, είχε προαναγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ και την αγορά άλλων 6 γαλλικών μαχητικών Rafale πέραν των 18 συνέπεια της πολύ καλής σχέσης που έχουν Μητσοτάκης-Μακρόν και της ευρύτερης ελληνικογαλλικής συνεργασίας.
Όπως φαίνεται, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο Παρίσι αύριο σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο παρουσία και των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών. Όπως μάθαμε αύριο το πρωί, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, μαζί με τον ΥΠΕΘΑ, Νίκο Παναγωιτόπουλο, θα ταξιδέψουν στο Παρίσι για να παρευρεθούν στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν.
Τέλος δεν θα πρέπει, επίσης, να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης στρατηγικής σύμπλευσης με τη Γαλλία, με τη μορφή μιας αμυντικής συμφωνίας ή ενός κοινού αμυντικού δόγματος με μία ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση έντασης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης