Τελευταία Νέα

IHS Markit: Η αγορά αποθήκευσης θα προσθέσει 30 GW ετησίως έως το 2030

IHS Markit: Η αγορά αποθήκευσης θα προσθέσει 30 GW ετησίως έως το 2030
Έτος ραγδαίας ανάπτυξης για τον κλάδο της αποθήκευσης το 2021, σύμφωνα με την έκθεση
Σχετικά Άρθρα

Η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας θα προσθέσει πάνω από 30GW ετησίως έως το 2030, αύξηση 250% σε επίπεδα 2021, σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας τεχνολογίας καθαρής ενέργειας στην IHS Markit.

Η IHS Markit δήλωσε ότι προβλέπει ότι η αποθήκευση ενέργειας θα γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη το 2021, με τις εγκαταστάσεις να φτάνουν τα 12 GW, αύξηση πάνω από 7 GW από το 2020. Πρόσθεσε ότι αυτό θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας περιόδου συνεχούς επέκτασης, με τις ετήσιες παγκόσμιες εγκαταστάσεις να ξεπερνούν τα 20GW το 2024 και τα 30GW έως το 2030.

Οι προοπτικές υποστηρίζονται από έναν αυξανόμενο αριθμό φιλόδοξων εθνικών στόχων αποθήκευσης ενέργειας που συνδέονται με ενισχυμένες δεσμεύσεις για απαλλαγή από τον άνθρακα από όλο τον κόσμο, αναφέρει η έκθεση.

Οι προβλέψεις

Σημειώνεται ότι ο πρόσφατα ανακοινωμένος στόχος αποθήκευσης ενέργειας 30GW της Κίνας έως το 2025 θα βοηθήσει την Ασία να αντιπροσωπεύει ένα αυξανόμενο μερίδιο της παγκόσμιας ζήτησης τα επόμενα πέντε χρόνια, ανέφερε η IHS Markit. Η αυστηρότερη παροχή μπαταριών ιόντων λιθίου, που προκαλείται από την αύξηση των προοπτικών υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων (EV), θα προκαλέσει καθυστερήσεις αλλά δεν θα επηρεάσει τις προοπτικές ανάπτυξης, πρόσθεσε.

Παράλληλα, η ζήτηση ηλεκτροκίνησης θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας του έργου καθώς οι κατασκευαστές κυψελών δίνουν προτεραιότητα σε μεγαλύτερους πελάτες στην αυτοκινητοβιομηχανία έναντι σχετικά μικρών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, αναφέρει η έκθεση. Ωστόσο, η IHS Markit αναμένει ότι η τρέχουσα διαταραχή θα μειωθεί εντός 12-18 μηνών, καθώς οι προμηθευτές συστημάτων διαφοροποιούν τη βάση εφοδιασμού τους και οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων καθορίζουν τα σχέδια προμηθειών τους για τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση, οι στόχοι της απανθρακοποίησης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της βιομηχανίας αποθήκευσης κατά την επόμενη δεκαετία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης