Μέχρι αύριο (7/10) η υπογραφή της συμφωνίας ΔΕΗΑΝ - RWE Renewables

Μέχρι αύριο (7/10) η υπογραφή της συμφωνίας ΔΕΗΑΝ - RWE Renewables
Η γερμανική εταιρεία συμμετέχει στο σχήμα με 51%

Μέχρι αύριο (7/10) υπογράφεται η συμφωνία ΔΕΗ Ανανεώσιμες – RWE Renewables για την κοινή εταιρεία στην οποία θα συμμετάσχουν με ποσοστά 49-51%.

Αρμόδιοι κύκλοι διαψεύδουν ότι θα εισφερθεί από την πλευρά των Γερμανών το χαρτοφυλάκιο της «ΙΔΕΑ» συνολικής ισχύος 1 GW.

Η ΔΕΗ από την πλευρά της θα εισφέρει αντίστοιχες άδειες με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού εταιρικού σχήματος στον τομέα των ΑΠΕ, το οποίο θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της RWE.

H πλευρά των Γερμανών δεν βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα, θεωρείται όμως δεδομένο ότι μέχρι αύριο (7/10) η συμφωνία θα έχει υπογραφεί, σύμφωνα με επιβεβαίωση κύκλων της ΔΕΗ. Κατά τον τρόπο αυτό και πριν ξεκινήσει η αύξηση κεφαλαίου, προχωρά η υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού Project με την RWE, που θα αποτελέσει και δείκτη ταχύτητας για την πραγματοποίηση της στροφής στις ΑΠΕ.

Επενδυτικοί κύκλοι σχολιάζοντας την αύξηση κεφαλαίου, αναφέρουν ότι καλώς υλοποιείται γιατί οι ευκαιρίες που υπάρχουν τώρα στις ΑΠΕ δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν και σε 1,5 χρόνο.

Η ΔΕΗ δεν πρόκειται να λάβει τα κεφάλαια από την Macquarie πριν μπει το νέο έτος, η ολοκλήρωση της αύξησης της δίνει τη ρευστότητα να προχωρήσει έγκαιρες και άμεσες κινήσεις. Σημειώνεται ότι η ανοδική κίνηση της μετοχής που την έχει φέρει υψηλότερα από τα επίπεδα των 8,5 ευρώ, δείχνει και την ανταπόκριση που υπάρχει από πλευράς των επενδυτικών κεφαλαίων στην αύξηση.

Το μεγάλο ζήτημα είναι σε τι ποσοστό θα φτάσουν τα επενδυτικά σχήματα μετά την αύξηση και εάν τοποθετηθούν εκπρόσωποί τους στο ΔΣ της ΔΕΗ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης