Ενέργεια

Novak: Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου σε 11,4 εκατομμύρια bpd ημερησίως

Novak: Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου σε 11,4 εκατομμύρια bpd ημερησίως
Η Ρωσία δεν αναμένει μεγάλη μεταβλητότητα στην αγορά πετρελαίου σύντομα

Η Ρωσία αντλεί σήμερα 9,9 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως, αλλά έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή της έως και 11,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δήλωσε χθες (14/10) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Alexander Novak, προσθέτοντας ότι το επίπεδο παραγωγής θα πρέπει να καθοδηγείται από την αγορά.

Μιλώντας σε διεθνές ενεργειακό συνέδριο της Ρωσίας, ο Novak δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας τον Οκτώβριο θα είναι 9,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, καθώς η Μόσχα ευθυγραμμίζει την παραγωγή της με τη συμφωνία του OPEC+ Η χώρα είχε προηγουμένως φτάσει τη μέγιστη παραγωγή 11,3 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως-11,4 εκατομμύρια βαρέλια, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν έχει πρόβλημα να αυξήσει την παραγωγή σε αυτό το επίπεδο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κατάσταση στην αγορά πετρελαίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συμμετοχή της Ρωσίας στη συμφωνία ΟΠΕΚ+, είπε επίσης ότι οι τρέχουσες τιμές πετρελαίου και το ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης αντικατοπτρίζουν επαρκώς την κατάσταση και ότι η Ρωσία δεν αναμένει μεγάλη μεταβλητότητα στην αγορά πετρελαίου σύντομα

Η Ρωσία αναμένει ότι το ακατέργαστο πετρέλαιο και η παραγωγή συμπυκνωμάτων θα επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από την πανδημία μέχρι τον Μάιο του 2022. Σύμφωνα με την τελευταία κατανομή ποσοστώσεων του OPEC+ η Ρωσία, ηγέτης των παραγωγών εκτός ΟΠΕΚ στο σύμφωνο, έχει ανώτατο όριο 9,913 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για τον Νοέμβριο-το ίδιο με τον de facto ηγέτη και κορυφαίο παραγωγό του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης