Ενέργεια

Είσοδος της Xiaomi στην ηλεκτροκίνηση - Τα σχέδιά της για το α' 6μηνο του 2024

Είσοδος της Xiaomi στην ηλεκτροκίνηση - Τα σχέδιά της για το α' 6μηνο του 2024
Tον Μάρτιο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση

μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σχεδιάζει να ξεκινήσει από το α΄6μηνο του 2024 η Xiaomi, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εταιρείας, Lei Jun. Η συγκεκριμένη μάλιστα είδηση είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των μετοχών της Xiaomi στο Χονγκ Κονγκ πάνω από 5%, σύμφωνα με το CNBC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση, εκφράζοντας τις προθέσεις της βάσει σχεδίου να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην επιχείρηση τα επόμενα 10 χρόνια. Τον περασμένο μήνα, η Xiaomi κατέγραψε επίσημα την επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της Xiaomi EV, Inc.

Η νέα τάση

Είναι πλέον πραγματικότητα η αγορά της ηλεκτροκίνησης και ειδικά στην Κίνα, το εν λόγω πεδίο εστία ανταγωνισμού με την είσοδο νέων και φιλόδοξων παικτών. Ο κινεζικός κολοσσός αναζήτησης Baidu δημιούργησε μια αυτόνομη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προσέλαβε έναν CEO για αυτήν την επιχείρηση.

Παράλληλα, όταν η Xiaomi λανσάρει επίσημα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα αντιμετωπίσει τους Κινέζους αντιπάλους της όπως  Nio και Xpeng καθώς και μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla του Elon Musk και η BYD.

Σημειώνεται ότι η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας είχε ευνοϊκή κυβερνητική υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που βοήθησε την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Ενώ μέρος αυτής της υποστήριξης έχει μειωθεί, η αγορά εξακολουθεί να αυξάνεται. Η εταιρεία έρευνας αγοράς Canalys προβλέπει ότι 1,9 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα θα πουληθούν στην Κίνα το 2021, σημειώνοντας αύξηση 51% σε ετήσια βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης