Χρηματιστήριο & Αγορές

Οι ελκυστικότερες αποτιμήσεις της αγοράς σύμφωνα με τη BETA

Οι ελκυστικότερες αποτιμήσεις της αγοράς σύμφωνα με τη BETA
Οι δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου των εισηγμένων εταιριών στις ΗΠΑ συνεχίζονται με εντονότερο ρυθμό ανοίγοντας την σκηνή για τις κυριότερες εταιρίες πληροφορικής

Το ριμπάουντ της Wall Street στα ιστορικά υψηλά δείχνει ότι οι επόμενοι μήνες θα παραμείνουν ευνοϊκοί για τις αγορές.Κατά συνέπεια, το ελληνικό ΧΑ μετά και την ολοκλήρωση της αύξησης της ΔΕΗ στις αρχές Νοεμβρίου θα «απελευθερωθεί» για να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα με στόχο τις 1.000 μονάδες.

Προεξάρχουσες θα είναι οι ενεργειακές μετοχές και οι επιλεγμένες του βιομηχανικού κλάδου, οι εταιρείες των οποίων διαθέτουν ισχυρά δεδομένα, αύξηση κερδών, εξωστρέφεια και ευνοούνται από τη συγκυρία.Ξεκάθαρα, αυτές είναι οι Μυτιληναίος, ΜΟΗ, ΕΛΧΑ, Cenergy και συνολικά ο Όμιλος Βιοχάλκο, καθώς και ο ΑΔΜΗΕ που όπως φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα της Beta, είναι πολύ ελκυστικά αποτιμημένες με βάση το κριτήριο του Ρ/Ε.

Επίσης, και η Info Quest, για την οποία η BETA έχει δώσει τιμή στόχο τα 20 ευρώ και έχει ξεκινήσει ανοδική κίνηση.

Η εικόνα της αγοράς


Με δυναμικό τρόπο ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα που έληξε την Παρασκευή (23/10) πάνω από τις 900 μονάδες ακολουθώντας το διεθνές κλίμα. Βασικός αρωγός της ανοδικής κίνησης ήταν ο τραπεζικός κλάδος, η συμπεριφορά του οποίου έχει αλλάξει σημαντικά μετά τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου αλλά και την προσθήκη σε δείκτες που παρακολουθούν κυρίως διεθνή επενδυτικά κεφάλαια. Σταδιακά οι τρεις συστημικές τράπεζες προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα διαπραγμάτευσης υποστηριζόμενες από την θετικότερη προοπτική που καταγράφεται στην πορεία του ΑΕΠ για φέτος και του χρόνου καθώς και από την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην μείωση των κόκκινων δανείων. Την ίδια στιγμή η ανακοίνωση επιχειρηματικών συμφωνιών (Ναυπηγεία Ελευσίνας, Cosmos, ΔΕΔΔΗΕ, Casino Ελληνικού) συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό ενώ το εγχείρημα της ΑΜΚ της ΔΕΗ βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του με την τιμή της μετοχής να έχει ανακάμψει πλήρως ανεβάζοντας τις προσδοκίες για το τελικό ύψος της αύξησης.

Μέσα στην εβδομάδα η ομολογιακή έκδοση της Capital Product συγκέντρωσε κεφάλαια 800 εκατ. ευρώ, μια όχι και τόσο ευκαταφρόνητη ρευστότητα που σίγουρα υποδηλώνει ένα έμπρακτο ισχυρό ενδιαφέρον για αποδόσεις. Ο Οκτώβριος έχει πλέον πιθανότητες να πάρει πίσω όλο το χαμένο έδαφος του Σεπτεμβρίου (-6,3%) και με υποστήριξη από νέα (ΔΕΗ, αποτελέσματα εταιριών, επιχειρηματικές συμφωνίες) να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ένα year-end rally κλείνοντας την ψαλίδα των αποδόσεων με τις ξένες αγορές.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης με αργό αλλά σταθερό τρόπο έχει καταφέρει να ξεπεράσει δύσκολα και απαιτητικά επίπεδα αντίστασης οδεύοντας εκ νέου για την κορυφή των 930 μονάδων. Τα συναλλακτικά δεδομένα έχουν βελτιωθεί αισθητά (+54%) και αποτελούν προαπαιτούμενο παραμονής του δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες. Η αλλαγή στην διαγραμματική απραξία ήρθε από τις τραπεζικές μετοχές, ο κλαδικός δείκτης των οποίων δείχνει μετά από καιρό έτοιμος να κάνει την υπέρβαση και να μπει σε θέσει οδηγού για τον Γενικό Δείκτη. Ήδη υπάρχει μια πρώτη δοκιμή εξόδου από το εύρος διαπραγμάτευσης του τραπεζικού δείκτη που έρχεται από τον φετινό Ιούνιο δίνοντας ένα ανοδικό περιθώριο έως και 27%.

Η συμπεριφορά του εν λόγω δείκτη θα είναι κομβική για την υπόλοιπη αγορά καθώς οι τραπεζικές μετοχές έχουν  υποαποδώσει σημαντικά από τον Μάρτιο του 2020 και θα μπορούσαν να πάρουν την σκυτάλη της ανόδου από μετοχές που εμφανίζονται «κουρασμένες» και βρίσκονται σε στασιμότητα εδώ και καιρό. Η συνολικά θετική εικόνα της αγοράς σε σήματα αγορών από βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους δείκτες και το δυνητικό περιθώριο που υπόσχεται ο RSI τοποθετούν τον επόμενο θεωρητικό πήχη αντίστασης του Γενικού Δείκτη στις 930 μονάδες.

Την Δευτέρα ξεκινάει η διαπραγμάτευση των ομολόγων της Capital Product στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. Την Τρίτη πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης η Μυτιληναίος θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα για τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου. Την τελευταία ημέρα του μήνα ολοκληρώνεται η περίοδος υπολογισμού της σταθμισμένης τιμής διαπραγμάτευσης για την επανεπένδυση του μερίσματος του ΟΠΑΠ (22 έως 29 Οκτωβρίου).

Οι δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου των εισηγμένων εταιριών στις ΗΠΑ συνεχίζονται με εντονότερο ρυθμό ανοίγοντας την σκηνή για τις κυριότερες εταιρίες πληροφορικής. Στις κυριότερες από αυτές επισημαίνουμε τις εξής: 25/10: Facebook 26/10: 3M General Electric, AMD, Alphabet, Microsoft, Twitter, Visa 27/10: Boeing, Coca Cola, McDonalds,Spotify, Ford, Gilead 28/10: Caterpillar, Mastercard, Apple 29/10 Alibaba, Aon, Chevron, Exxon Mobil, Berkshiore. Επισημαίνεται ακόμα ότι σε επίπεδο μακροοικονομικών ανακοινώσεων οι αγορές αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια την προσεχή Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.



45_10.jpg


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης