Χρηματιστήριο & Αγορές

H διεθνής συγκυρία ευνοεί τις ενεργειακές μετοχές και το ΧΑ - Εφαλτήριο η διαδικασία αύξησης της ΔΕΗ

H διεθνής συγκυρία ευνοεί τις ενεργειακές μετοχές και το ΧΑ - Εφαλτήριο η διαδικασία αύξησης της ΔΕΗ
Η ισορροπία της Wall σε υψηλότερα επίπεδα ανεβάζει τον πήχυ
Σχετικά Άρθρα
Η ισχυροποίηση της εικόνας της Wall τις τελευταίες ημέρες χάρις και τα καλά αποτελέσματα των βασικών εισηγμένων στο Γ΄ τρίμηνο έχει ενισχύσει τις προοπτικές για μια καλή πορεία της ελληνικής αγοράς μέχρι το τέλος του έτους.
Αυτή, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς θα σηματοδοτηθεί από την διαδικασία ολοκλήρωσης της αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ και η επόμενη εβδομάδα που θα ξεικινήσει η διαδικασία του book builiding μπορεί να είναι καθοριστική, καθώς η αγορά δείχνει συσώρευση στην περιοχή 880 - 907 μονάδων.
Microsoft και Alphabet, που ελέγχει την Google, αναβαθμίστηκαν χθες, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης στο γ΄ τρίμηνο του 2021 για τις ΗΠΑ αναμένεται στο 2,8%.
Το βασικό ενδιαφέρον εντοπίζεται τώρα στην προσπάθεια των Δημοκρατικών να θεσπίσουν κάποιον φόρο για τα μεγάλα εισοδήματα για να χρηματοδοτήσουν τα νέα τους πακέτα κοινωνικής συνοχής και υποδομών, καθώς η αύξηση του εταιρικού φόρου δεν έχει βρει υποστηριχτές.

Παράλληλα μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση της Wall μετά την συνεχή άνοδο από τις 4.350 μονάδες στις 4.580 και τα νέα υψηλά, θα δημιουργήσει ευκαιρίες με κύριες στηρίξεις στις 4.520/24 μονάδες, τις 4.480 και στην πιο βαθιά βραχύβια πτώση στις 4.438/48. Η τεχνική ανάλυση προσδιορίζει τον στόχο στις 4.750 μονάδες.
Προγείται το επίπεδο των 4.614 μονάδων, 10% υψηλότερα από τον ΚΜΟ των 200 ημερών και ακολουθούν οι 4665 - 70 με κορύφωση ακόμα και τις 4.824 στο τέλος του 2021!

Οι στόχοι για την Microsoft αναβαθμίστηκαν στα 364 δολάρια από την Morgan Stanley και στα 3.500 δολάρια για την Alphabet από την Oppenheimer και 3.400 δολ από την Reymond James.

Η Μary Barra CEO της General Motors ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2025 θα έχει πιάσει και ακόμα ξεπεράσει την TESLA σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ προέβλεψε για το 2021 κέρδη μεταξύ 11,5 και 13,5 δισ δολ σε προσαρμοσμένο επίπεδο.

Αντίστοιχα η FORD εξέπληξε θετικά την αγορά με κέρδη καθαρά 2,3 δισ δολ και προ φόρων 3,6 δισ με κύκλο εργασιών 33,21 δισ δολ ένανατι πρόβλεψης 32,5 δισ δολ και παρά την έλλειψη των ημιαγωγών.Ανακοίνωσε υψηλό μερισμα για το Δ΄τρίμηνο και η μετοχή ανέβηκε 5% στο after market.

Παράλληλα οι εξελίξεις με τα κριτήρια ESG γίνονται όλο και περισσότερο καθοριστικές για τις μεγάλες ενεργειακές εταρίες. Έτσι η μετοχή της Shell ανέβηκε χθες 3,5% (ADR) καθώς η Wall Street, ανέφερε ότι το Third Point έχοντας μια θέση της τάξης των 500 εκατ δολ πιέζει για την διχοτόμηση σε κλάδο oil & gas και πράσινο που θα δραστηριοποιείται στην καθαρή ενέργεια.

Η ελληνική ενεργειακή αγορά έχει τους καταλύτες

Δεδοεμένου ότι το εγχείρημα της ΔΕΗ θα στεφθεί από επιτυχία και οι αναλύσεις που θα ακολουθήσουν θα έχουν τιμές στόχους τα 18 -20 ευρώ, η ελληνική αγορά αναμένεται να επιχειρήσει να διασπασει τα υψηλά τριετίας . Οδηγοί αναμένεται να είναι η Mytilineos, που στο bull σενάριο η Citi την βλέπει στα 29,5 ευρώ και η Motor Oil, η οποία με την είσοδο στην ηλεκτροκίνηση σηματοδοτεί τις στροφές που κάνει στον ηλεκτρισμό. Καθώς επίσης ότι δημιουργεί μια πλήρως καθετοποιημένη ενεργειακή εταιρία κάτω από την θυγατρική MORE, με τις NRG, Διώρυγα Gas κλπ. Επίσης ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που διαθέτει μια ικανοποιητική συμφωνία με την ΔΕΗ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους και έχει μπροστά του σημαντικές εξελίξεις στις θυγατρικές του.

Η τεχνική εικόνα του S&P σύμφωνα με την Credit Suisse

αγορα1.PNG


O NASDAQ 100

O NASDAQ 100 στις 15.600 μονάδες έχει σαν στόχο να ξεπεράσει τις 15.700 και κινηθείσ τις 16.000.
Σήμερα 28/10 ανακοινώνουν αποτελέσματα οι Amazon και Apple.

αγορα2.PNG



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης