Στα 272 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στα offshore αιολικά

Στα 272 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στα offshore αιολικά
H κυβέρνηση ελπίζει στη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας από την υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δεσμευτεί  για 272 εκατ. ευρώ σε νέα χρηματοδότηση στην υπεράκτια αιολική ενέργεια από τον Φθινοπωρινό Προϋπολογισμό της. Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Επενδυτικού Ταμείου της Βρετανίας ύψους 1,4 δισ. λιρών, το οποίο στοχεύει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ελπίζει ότι θα δημιουργήσουν και θα διασφαλίσουν τουλάχιστον 2.500 θέσεις εργασίας στο Teesside, στο Humberside και στο North-East, επιτρέποντας τελικά στον τομέα να υποστηρίξει έως και 60.000 θέσεις εργασίας έως το 2030.

Συνολικά, ο Φθινοπωρινός Προϋπολογισμός διέθεσε 380 εκατομμύρια £ στον υπεράκτιο αιολικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου για τη στήριξη του στόχου της κυβέρνησης για 40 GW έως το 2030. Θα είναι μέρος ενός προϋπολογισμού 15 δισεκατομμυρίων λιρών που έχει καθοριστεί στο Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS).

Ο διευθύνων σύμβουλος της RenewableUK, Dan McGrail, δήλωσε: «Είναι υπέροχο να βλέπουμε να υποστηρίζεται η ανάπτυξη της παγκόσμιας κορυφαίας υπεράκτιας αιολικής μας βιομηχανίας ενόψει του COP26. Αυτή τη χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην περαιτέρω αύξηση της παραγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτόν τον τομέα.

Ήδη φέτος έχουμε δει πάνω από 900 εκατομμύρια £ ιδιωτικών επενδύσεων σε νέα εργοστάσια για την κατασκευή πτερυγίων υπεράκτιων ανεμογεννητριών, θεμελίων, πύργων και καλωδίων στο Teesside, το Humber, το Newcastle και το Blyth, παρέχοντας περισσότερες από 2.500 νέες άμεσες θέσεις εργασίας σε μέρη του χώρα που χρειάζεται επειγόντως ανοδική πορεία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης