Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Οι δεσμεύσεις Biden για την κλιματική αλλαγή - Το πρόγραμμα των ΗΠΑ στην έναρξη της COP26

Οι δεσμεύσεις Biden για την κλιματική αλλαγή - Το πρόγραμμα των ΗΠΑ στην έναρξη της COP26
Σύμφωνα με αναφορές του Reuters,ο Αμερικανός πρόεδρος θα προχωρήσει στην ανακοίνωση φιλόδοξων κλιματικών σχεδίων
Σχετικά Άρθρα

Στο πλαίσιο της έναρξης της Διάσκεψης για το Κλίμα (COP 26) στη Γλασκώβη, ο πρόεδρος Joe Biden θα προσπαθήσει σήμερα (1/11) να διαβεβαιώσει τους παγκόσμιους ηγέτες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να τηρήσουν την υπόσχεσή τους να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά περισσότερο από το μισό έως το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με το Reuters.

Η Εθνική Σύμβουλος για το Κλίμα, Gina McCarthy είπε ότι ο Biden δεσμεύτηκε να επιτύχει αυτόν τον στόχο σε μεγάλο βαθμό μέσω ενός βασικού νομοσχεδίου για τον προϋπολογισμό που θα απελευθερώσει 555 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες για το κλίμα που αναμένεται να ψηφιστεί στο Κογκρέσο μετά από μήνες σκληρών εσωτερικών διαπραγματεύσεων.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του για τη χρηματοδότηση των υποδομών στις ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου για τη Σύνοδο της G20, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από το Κογκρέσο «μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας». Το σχέδιο αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων την επένδυση 550 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να μειωθούν μέχρι το 2030 οι εκπομπές αερίων κατά 50-52% σε σύγκριση με το επίπεδο του 2005.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης στην αμερικανική ιστορία. Και θα μας επιτρέψει να μειώσουμε τις εκπομπές πολύ περισσότερο από ένα γιγατόννο, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο μετρικούς τόνους το 2030» συμπλήρωσε η Gina McCarthy

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ θα επιτύχουν έναν πιο μακροπρόθεσμο στόχο καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Επίσης, θα γίνει γνωστή η συνεργασία με το Κογκρέσο για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024, με στόχο την παροχή βοήθειας σε χώρες που διαχειρίζονται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μέσω τοπικών μέτρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης