Κάλεσμα GSC και GWEC στις κυβερνήσεις για θεμελιώδεις ενεργειακές αλλαγές

Κάλεσμα GSC και GWEC στις κυβερνήσεις για θεμελιώδεις ενεργειακές αλλαγές
Οι δύο Eνώσεις ζήτησαν επίσης από τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν αποτελεσματικά πλαίσια πολιτικής και ρυθμιστικών πλαισίων για την προμήθεια και την παράδοση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Νέα μελέτη βλέπει την έλλειψη 29% στην προβλεπόμενη αιολική και ηλιακή δυναμικότητα μέχρι το 2030 που απαιτείται για να κρατηθεί ο κόσμος σε τροχιά περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηλιακής Ενέργειας (GSC) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC) κάλεσαν από κοινού τις κυβερνήσεις να «αυξήσουν τη φιλοδοξία για την αιολική και ηλιακή ενέργεια» σε εθνικό επίπεδο μέσω επικαιροποιημένων στόχων NDC και εθνικών στρατηγικών για το κλίμα, που αντικατοπτρίζουν υψηλότερους στόχους δυναμικότητας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενέργειας και απαγόρευση νέων επενδύσεων σε άνθρακα.

Τα αιτήματα στις κυβερνήσεις

Οι δύο Eνώσεις ζήτησαν επίσης από τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν αποτελεσματικά πλαίσια πολιτικής και ρυθμιστικών πλαισίων για την προμήθεια και την παράδοση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ζήτησαν επίσης τη δέσμευση για την ταχεία δημιουργία υποδομών καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων και της μεταφοράς. Αυτό μάλιστα, απαιτεί αυξημένο διάλογο μεταξύ των Διαχειριστών, των ρυθμιστικών αρχών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

«Ενώ υπάρχει μια παγκόσμια εστίαση στο 2050, το έλλειμμα 29% έως το 2030 στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι δεν κινούνται αρκετά γρήγορα για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή είναι η δεκαετία για την πραγματοποίηση θεμελιωδών αλλαγών», δήλωσαν η GSC και η GWEC.

Από την πλευρά του, ο Ben Backwell, Διευθύνων Σύμβουλος της GWEC, δήλωσε: «Ένα έλλειμμα 29% σημαίνει ότι χάνονται NDC και μακροπρόθεσμοι καθαροί μηδενικοί στόχοι, πράγμα που σημαίνει αποτυχία αντιμετώπισης της κλιματικής έκτακτης ανάγκης. Όλες οι χώρες και οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να αρχίσουν να κάνουν αλλαγές τώρα για να καταργήσουν σταδιακά τον άνθρακα, να σχεδιάσουν νέες αγορές ενέργειας, να εκσυγχρονίσουν τα δίκτυα για την ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Ο Gianni Chianetta, Διευθύνων Σύμβουλος του Global Solar Council, δήλωσε: «Για τις κυβερνήσεις που θέλουν να δείξουν ότι ενεργούν τώρα για να αυξήσουν τις φιλοδοξίες τους για το κλίμα, τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά είναι βασικές τεχνολογίες που είναι οικονομικά ανταγωνιστικές και αξιόπιστες σήμερα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης