Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές άνθρακα τον Οκτώβριο στην Κίνα

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές άνθρακα τον Οκτώβριο στην Κίνα
Οι εξαγωγές έκαναν άλμα 27,1%, υπερβαίνοντας τον πήχυ των προσδοκιών που είχε τεθεί στο +24,5%

Η Κίνα εισήγαγε διπλάσια ποσότητα άνθρακα τον Οκτώβριο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, παρά τις ενδείξεις ότι τα προβλήματα στην προσφορά ρεύματος έχουν περιοριστεί, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αγόρασε 26,9 εκατ. τόνους άνθρακα τον Οκτώβριο, με την ποσότητα να είναι αυξημένη κατά 96,2% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020.  Ωστόσο ήταν μειωμένη κατά 18,2% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όταν και αναγκάστηκε να εισάγει 32,9 εκατ. τόνους άνθρακα.

Η κρατική επιχείρηση ηλεκτρικού ρεύματος της Κίνας ανακοίνωσε την Κυριακή (7/11) ότι τόσο τα επίπεδα της παροχής ρεύματος όσο και η ζήτηση σε περιοχές που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα έχουν επιστρέψει στην «κανονικότητα», αλλά προειδοποίησε ότι έως τους χειμερινούς μήνες θα υπάρξουν και πάλι σοβαρές προκλήσεις.

Οι συνολικές εισαγωγές της Κίνας τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 20,6% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 25%. Οι εξαγωγές έκαναν άλμα 27,1%, υπερβαίνοντας τον πήχυ των προσδοκιών που είχε τεθεί στο +24,5%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης