Μελέτη για project υδρογόνου 40 MW στην Αυστραλία - Συμμετοχή της Macquarie

Μελέτη για project υδρογόνου 40 MW στην Αυστραλία - Συμμετοχή της Macquarie
Η κυβέρνηση Morrison έχει δεσμεύσει 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για να υποστηρίξει μια μελέτη σκοπιμότητας για τη βιωσιμότητα ενός κόμβου υδρογόνου που βρίσκεται στο λιμάνι του Newcastle

Ο παραδοσιακός κόμβος άνθρακα του Newcastle μπορεί να στεγάσει μια πράσινη ηλεκτρόλυσης υδρογόνου ισχύος 40 MW, αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστήριξε μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Macquarie που πρόκειται να διεξαγάγει μελέτη σκοπιμότητας για το έργο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Morrison έχει δεσμεύσει 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για να υποστηρίξει μια μελέτη σκοπιμότητας για τη βιωσιμότητα ενός κόμβου υδρογόνου που βρίσκεται στο λιμάνι του Newcastle.

Η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑRENA) παρέχει χρηματοδότηση 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει μια μελέτη σκοπιμότητας 3 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του κόμβου πράσινου υδρογόνου ισχύος 40 MW. Σημειώνεται ότι το λιμάνι του Newcastle στην περιοχή Hunter της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι το μεγαλύτερο λιμάνι στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας και αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται περίπου 4.400 κινήσεις πλοίων και πάνω από 160 εκατομμύρια τόνους φορτίου ετησίως, μεγάλο μέρος από αυτά για άνθρακα.

Ωστόσο, το λιμάνι χρησιμοποιεί λιγότερο από το ήμισυ της χωρητικότητας καναλιών του, καθιστώντας το ιδανική τοποθεσία για την ανάπτυξη ενός πράσινου κόμβου υδρογόνου. «Αυτή η μελέτη σκοπιμότητας που παρουσιάζει μια ευκαιρία να επιταχυνθεί η διαφοροποίηση του Port of Newcastle που είναι ζωτικής σημασίας καθώς η Αυστραλία ξεκινά το ταξίδι της προς το καθαρό μηδέν μέχρι το 2050», δήλωσε ο Darren Miller, Διευθύνων Σύμβουλος της ARENA.

Tο «γιατί» της ιδανικής τοποθεσίας

Το Newcastle είναι μια ιδανική τοποθεσία για αυτό το έργο λόγω της υπάρχουσας υποδομής και του ειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι: «Με την υποστήριξη του Macquarie's Green Investment Group, το Newcastle θα μπορούσε να γίνει κόμβος για την παραγωγή και τη χρήση υδρογόνου για εγχώριες ευκαιρίες και εξαγωγικές ευκαιρίες για την Αυστραλία.

«Αναμένουμε ότι η μελλοντική αυστραλιανή βιομηχανία υδρογόνου θα υποστηρίξει άμεσα περισσότερες από 16.000 θέσεις εργασίας έως το 2050, συν επιπλέον 13.000 θέσεις εργασίας από την κατασκευή σχετικής υποδομής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Taylor. Ωστόσο, η δεξαμενή σκέψης για το κλίμα Beyond Zero Emissions (BZE) είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα και να υποστηρίξει έναν μεγαλύτερο βιομηχανικό χώρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης