Ενέργεια

Η General Electric «σπάει» σε 3 εταιρείες: Αεροπορία, Υγεία, Ενέργεια - Σε ράλι η μετοχή

Η General Electric «σπάει» σε 3 εταιρείες: Αεροπορία, Υγεία, Ενέργεια - Σε ράλι η μετοχή
«Σήμερα είναι μια καθοριστική στιγμή για την G.E. και είμαστε έτοιμοι», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της GE, Larry Culp
Σχετικά Άρθρα
Το διαχωρισμό της General Electric σε τρεις μικρότερες και πιο εξειδικευμένες εταιρίες ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου η ηγεσία της εταιρίας, σε μία ύστατη προσπάθεια του βιομηχανικού ομίλου που έχει  ιστορία των 129 ετών, να μετασχηματιστεί, να απλοποιήσει τις δραστηριότητές του και να δώσει ώθηση στη μετοχή του.
Η εταιρεία σχεδιάζει να διαχωρίσει τις δραστηριότητες της υγείας, GE Healthcare, στις αρχές του 2023 και να συγχωνεύσει τις GE Renewable Energy, GE Power, GE Digital.
Εν συνεχεία, το 2024, θα τις διαχωρίσει από το ενεργητικό της.
«Σήμερα είναι μια καθοριστική στιγμή για την G.E. και είμαστε έτοιμοι», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της GE, Larry Culp.
«Η δυναμική που έχουμε δημιουργήσει μας φέρνει σε θέση ισχύορς, ώστε να προχωρήσουμε σε αυτό το συναρπαστικό επόμενο βήμα στη μεταμόρφωση της G.E. και να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες κάθε επιχείρησής μας», πρόσθεσε.

Προσπάθεια μετασχηματισμού για ενίσχυση της περιουσίας

Η παρούσα κίνηση είναι η πιο δραστική προσπάθεια της G.E. να επανεφεύρει τον εαυτό της, καθώς αγωνίστηκε να ενισχύσει την περιουσία της μετά την οικονομική κρίση του 2008, σχολιάζουν οι New York Times.
Θεωρούμενη από καιρό ως κορωνίδα της εταιρικής Αμερικής, με κληρονομιά που χρονολογείται από τον Thomas A. Edison, η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει μια δυσάρεστη συρρίκνωση των εργασιών, ενώ κατέβαλε εκατοντάδες εκατομμύρια για να διευθετήσει κατηγορίες περί παραπλάνησης επενδυτών.
Η εταιρεία έχει προχωρήσει στην εκκαθάριση του άλλοτε τεράστιου χρηματοοικονομικού της βραχίονα και στη διάσπαση ή την πώληση διαφόρων επιχειρήσεων υπό την πίεση των επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της Trian, της ακτιβιστικής εταιρείας μετόχων με επικεφαλής τον Nelson Peltz.
«Η Trian υποστηρίζει με ενθουσιασμό αυτό το σημαντικό βήμα στη μεταμόρφωση της G.E.», δήλωσε ο Ed Garden, επικεφαλής επενδύσεων της Trian.
Η ανακοίνωση φαίνεται πως είχε θετική επίδραση στη μετοχή αφού, προσυνεδριακά η άνοδος στην τιμή της ξεπέρασε το 15%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης