Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στα 22,2 GW επεκτείνει η Ολλανδία τη νέα ισχύ των ΑΠΕ ως το 2030 - Ο λόγος

Στα 22,2 GW επεκτείνει η Ολλανδία τη νέα ισχύ των ΑΠΕ ως το 2030 - Ο λόγος
«Επιβεβλημένη» σύμφωνα με το υπουργείο η αύξηση του στόχου για την χώρα

Η Ολλανδία σχεδιάζει να προσθέσει κάτι λιγότερο από 11 GW επιπλέον υπεράκτιας αιολικής δυναμικότητας έως το 2030. Mε αυτή την εξέλιξη, η χώρα διπλασιάζει τον τρέχοντα στόχο της για το τέλος της δεκαετίας.

Μάλιστα, ένα προσχέδιο «Πρόγραμμα Πρόσθετου Σχεδιασμού Βόρεια Θάλασσα 2022-2027» περιγράφει τα σχέδια για την υλοποίηση περαιτέρω 10,7 GW έως το 2030, πέρα από τα 11,5 GW που έχουν ήδη προγραμματιστεί και αυξάνοντας τον συνολικό στόχο στα 22,2 GW.

Το πρόγραμμα, που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Διαχείρισης Υδάτων, ανέφερε ότι η αύξηση είναι απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% της χώρας για το 2030.

Οι επιλεγμένες περιοχές προσφέρουν μέγιστο χώρο για 16,7 GW αιολικής ενέργειας συνολικά, παρέχοντας επαρκή ευελιξία για την επίτευξη των 10,7 GW έως και το 2030, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η κατάταξη της Ernst & Young

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΕΥ, ο Δείκτης Ελκυστικότητας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατατάσσει τις 40 κορυφαίες αγορές στον κόσμο ως προς την ελκυστικότητα των επενδύσεων και των δυνατοτήτων ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η κατάταξη αντικατοπτρίζει τις εκτιμήσεις του οίκου, για τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Η έκθεση αποτελεί την 58η έκδοση της εξαμηνιαίας έκθεσης της ΕΥ, Renewable Energy Country Attractiveness, και ως χώρα με τις πιο ελκυστικές επενδύσεις που αφορούν τις ΑΠΕ παραμένουν οι ΗΠΑ. Δέκα τέσσερις από τις 40 χώρες του καταλόγου, σύμφωνα με την ΕΥ, ανήκουν στην ΕΕ (με σειρά εμφάνισης στον κατάλογο: Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία, Δανία, Σουηδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Βέλγιο, Φινλανδία και Ουγγαρία).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης