Ενέργεια

RWE: Επένδυση 50 δισ. ευρώ στην πράσινη ενέργεια - Στο επίκεντρο ΑΠΕ, υδρογόνο, αποθήκευση

RWE: Επένδυση 50 δισ. ευρώ στην πράσινη ενέργεια - Στο επίκεντρο ΑΠΕ, υδρογόνο, αποθήκευση
Ο συνολικός στόχος της RWE περιλαμβάνει επίσης το πράσινο υδρογόνο και μέχρι το τέλος της δεκαετίας

Η RWE αποκάλυψε επενδυτικά σχέδια ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αυξήσει τον στόχο της για το 2030 στους παρακάτω τομείς: υπεράκτια και χερσαία αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια, μπαταρίες, ευέλικτη παραγωγή και υδρογόνο σε 50 GW σε σύγκριση με τον προηγούμενο στόχο των 25 GW.

Οι μελλοντικοί στόχοι

Η γερμανική εταιρεία είπε ότι είχε σχεδιάσει να αυξήσει τη χωρητικότητα κατά 1,5 GW ετησίως, αλλά ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τώρα σε μέσο όρο 2,5 GW ετησίως. Μέχρι το 2030, η RWE σκοπεύει να τριπλασιάσει την υπεράκτια αιολική της ισχύ σε 8 GW από 2,4 GW.  

Οι δραστηριότητες θα επικεντρωθούν στην Ευρώπη καθώς και στη Βόρεια Αμερική και τις ασιατικές αγορές. Η χερσαία αιολική και ηλιακή ενέργεια θα επεκτείνει την εγκατεστημένη ισχύ παραγωγής σε 20 GW από 7 GW.

Παράλληλα, η εταιρεία σημείωσε ότι η έμφαση στην ξηρά και την ηλιακή ενέργεια μοιράζεται περίπου 50:50 τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Βόρεια Αμερική. Η ηλιακή ισχύς θα αυξηθεί από λιγότερο από 1GW σε 8GW. Η RWE συμμετέχει ήδη σε έργα αποθήκευσης μπαταριών που αντιπροσωπεύουν εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη από 0,6 GW και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 3 GW έως το 2030.

Η αξιολόγηση

Ο συνολικός στόχος περιλαμβάνει επίσης το πράσινο υδρογόνο και μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η RWE στοχεύει να δημιουργήσει τη δική της καθαρή χωρητικότητα 2 GW ηλεκτρολύτη. Ο νέος στόχος θα σημαίνει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων στις βασικές δραστηριότητες θα αυξηθούν στα 5 δισ. ευρώ έως το 2030. Βραχυπρόθεσμα, η εταιρεία αυξάνει επίσης τις τρέχουσες προβλέψεις της για το οικονομικό 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE, Markus Krebber (στη φωτογραφία) δήλωσε: «Η RWE μπορεί να προσφέρει αυτό που χρειάζεται ο κόσμος της πράσινης ενέργειας: ηλεκτρική ενέργεια από άνεμο και ήλιο, για την οποία η ζήτηση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Συστήματα αποθήκευσης και ευέλικτη ικανότητα παραγωγής για την εξασφάλιση του εφοδιασμού. Τεχνογνωσία και ώθηση για ενίσχυση της οικονομίας του υδρογόνου. Ολοκληρωμένες λύσεις πελατών για τον εφοδιασμό της βιομηχανίας με πράσινη ενέργεια και μια μαζική μείωση του CO2 για να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού.

Η μετατροπή σε μια κλιματικά ουδέτερη κοινωνία απαιτεί εταιρείες που καταβάλλουν όλες τις προσπάθειές τους σε αυτό το έργο. Αυτό κάνει η RWE και, για να το πετύχει, μπορεί να βασιστεί στην ενέργεια, το πάθος, την εμπειρία και την τεχνογνωσία των εργαζομένων της».

Τέλος, ο οικονομικός διευθυντής της RWE, Michael Muller, δήλωσε: «Η νέα μας στρατηγική όχι μόνο δίνει μια σαφή εικόνα για το πώς θα αναπτυχθεί η εταιρεία μας από τώρα έως το 2030. Δείχνει επίσης ότι είμαστε οικονομικά ισχυροί και θα χρηματοδοτήσουμε την πράσινη ανάπτυξή μας με πράσινα κεφάλαια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης