Ενέργεια

Η Ισπανία «φορτίζει» την ηλεκτροκίνηση με γρήγορους φορτιστές - Η συνεργασία που γεννά ελπίδες

Η Ισπανία «φορτίζει» την ηλεκτροκίνηση με γρήγορους φορτιστές - Η συνεργασία που γεννά ελπίδες
Η χωρητικότητα του δικτύου δεν επαρκεί για να υποστηρίξει τη γρήγορη φόρτιση υψηλής απόδοσης και, ως εκ τούτου, η Wenea και η Ads-Tec σκοπεύουν να εξοπλίσουν επιπλέον τοποθεσίες στην Ισπανία

Αυτό το καλοκαίρι, η Wenea και η Ads-Tec Energy υπέγραψαν συμφωνία για την αναβάθμιση της ισχύος των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ισπανία χρησιμοποιώντας τη λύση προσωρινής αποθήκευσης μπαταρίας της Ads-Tec Energy, PowerBooster, αναμεταδίδει το PV-Europe.

Οι πρώτες 11 τοποθεσίες έχουν καθοριστεί και άλλα σημεία βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού. Το πρώτο σημείο φόρτισης είναι ήδη σε λειτουργία. Σημειώνεται ότι το PowerBooster, ένα σύστημα μπαταρίας εξωτερικού χώρου με χωρητικότητα 120 kWh, παρέχει αρκετή ισχύ για τη λειτουργία ενός σταθμού ταχείας φόρτισης σε αστικές τοποθεσίες.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε πολλά αστικά κέντρα, η χωρητικότητα του δικτύου δεν επαρκεί για να υποστηρίξει τη γρήγορη φόρτιση υψηλής απόδοσης και, ως εκ τούτου, η Wenea και η Ads-Tec σκοπεύουν να εξοπλίσουν επιπλέον τοποθεσίες στην Ισπανία με συστήματα αποθήκευσης μπαταρίας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Το αποτέλεσμα

Συνέπεια αυτής της συμφωνίας, είναι οι χρήστες των ηλεκτρικών οχημάτων να μπορούν να φορτίζουν εύκολα τα οχήματά τους σε πλήρη ισχύ ακόμη και σε περιοχές όπου το ηλεκτρικό δίκτυο είναι πολύ αδύναμο.

Όταν ένα ηλεκτρικό όχημα φτάνει για φόρτιση, η αποθηκευμένη ενέργεια «ενισχύεται» σε ηλεκτρική ενέργεια υψηλής ισχύος και η μπαταρία του οχήματος φορτίζει στο συντομότερο δυνατό χρόνο. «Χάρη στις υπηρεσίες που παρέχονται από τις μπαταρίες της Ads-Tec Energy, οι φορτιστές Wenea σε μέρη όπου δεν υπάρχει αρκετή ισχύς δικτύου μπορούν να προσφέρουν όλη την απαραίτητη ενέργεια στα ηλεκτρικά οχήματα των πελατών μας», λέει ο Alberto Cantero, Διευθύνων Σύμβουλος της Wenea.

Η αγορά φόρτισης EV στην Ισπανία αναπτύσσεται

Οι νομοθετικές αλλαγές και η συνειδητοποίηση ότι σταδιακά το καταναλωτικό κοινό στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση, βοηθούν την ανάπτυξη του κλάδου. Στην Ισπανία το 2020, το 4,21% των οχημάτων ήταν ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία ANFAC. «Αν και αυτά είναι δεδομένα που απέχουν ακόμη από τις ταξινομήσεις οχημάτων εσωτερικής καύσης, στην πραγματικότητα μπορείτε να δείτε πολύ καθαρά την ανάπτυξη του κλάδου», λέει ο Alberto Cantero, Διευθύνων Σύμβουλος της Wenea.

«Σε λιγότερο από δέκα χρόνια (2030), θα υπάρχει στόλος πέντε εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ισπανία», συνεχίζει ο Cantero, επικαλούμενος τις προβλέψεις του Εθνικού Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (PNIEC) της ισπανικής κυβέρνησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης