Ενέργεια

Σε διαπραγμάτευση στο ΧΑ τέθηκαν από σήμερα 16/11 οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της ΔΕΗ

Σε διαπραγμάτευση στο ΧΑ τέθηκαν από σήμερα 16/11 οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της ΔΕΗ
Σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου εισήχθησαν οι 150.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της εταιρείας, ονομαστικής αξίας 2,48 ευρώ η κάθε μία, που εκδόθηκαν λόγω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της εταιρείας μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα

Με απώλειες που έφτασαν το 0,96% υποδέχθηκε τις νέες μετοχές της ΔΕΗ που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της το Χρηματιστήριο Αθηνών.  
Στα 22.743.681 ήταν οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν διαμορφώνοντας την κεφαλαιοποίηση στα 3.942.240.000 ευρώ.
Σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου εισήχθησαν οι 150.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της εταιρείας, ονομαστικής αξίας 2,48 ευρώ η κάθε μία, που εκδόθηκαν λόγω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της εταιρείας μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα.
Οι νέες μετοχές έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιογράφων των μετόχων που τηρούνται στο σύστημα άυλων τίτλων κατά την ημερομηνία της έναρξης της διαπραγμάτευσής τους.
Τα συνολικά κεφάλαια που άντλησε η εταιρεία μέσω της Συνδυασμένης Προσφοράς ανέρχονται, πριν την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, σε 1,35 δισ. ευρώ.
2_2.PNG
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γεώργιος Στάσσης, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι και ο CEO του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης τις... καλωσόρισε 

«Έχουμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχόμαστε σήμερα την Εκτελεστική Διοίκηση της ΔΕΗ με αφορμή την ολοκλήρωση της Αύξησης του Μετοχικού της Κεφαλαίου που κλείνει επιτυχώς έναν κύκλο ιδιωτικοποίησης ο οποίος ξεκίνησε πριν 20 χρόνια στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, τότε σαν μία τελευταία ιδιωτικοποίηση μία σειράς εταιρειών που μέσω του Χρηματιστηρίου μπόρεσαν και αναπτύχθηκαν σημαντικά τα επόμενα χρόνια», τόνισε υποδεχόμενος την Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, προσθέτοντας: «Είναι ιδιαίτερη η σημερινή ημέρα τόσο γιατί σηματοδοτεί αυτή την ιδιωτικοποίηση, αλλά και γιατί εστιάζει στην πράσινη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για την οποία η ΔΕΗ αποτελεί έναν κυρίαρχο παίκτη».
«Με τη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της επιχείρησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκινάει μια νέα περίοδος για την ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ αποκτά μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια, αποκτά ισχυρούς συμμάχους, πατάει πλέον πιο γερά στα πόδια της. Και αυτό θα τη βοηθήσει να επιταχύνει τον μετασχηματισμό της σε μια σύγχρονη, υγιή, ψηφιακή και φιλική στο περιβάλλον εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γεώργιος Στάσσης, επισημαίνοντας «Με τους πόρους που θα αντλήσει από τη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της η ΔΕΗ, θα προχωρήσει σε επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας, στην λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου και ενισχύοντας τον διεθνή ρόλο της επιχείρησης και της χώρας συνολικά.
Το φιλόδοξο σχέδιο μετασχηματισμού και αναγέννησης της ΔΕΗ που ξεκίνησε το 2019, γίνεται πράξη.
Και τα καλύτερα είναι μπροστά μας».
Εδώ η ανακοίνωση:



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης