Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων στις 20-28 Νοεμβρίου 2021

Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων στις 20-28 Νοεμβρίου 2021
Οι συμμετέχοντες διοργανώνουν ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμούς, ενημερώσεις και δρώμενα που εστιάζουν στο τρίπτυχο “Mείωση, Eπαναχρησιμοποίηση, Aνακύκλωση”

Με κοινό σύνθημα “Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας” οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.

Οι συμμετέχοντες διοργανώνουν ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμούς, ενημερώσεις και δρώμενα που εστιάζουν στο τρίπτυχο “Mείωση, Eπαναχρησιμοποίηση, Aνακύκλωση”, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού για τη μείωση των αποβλήτων.

Η λέξη-κλειδί στη φετινή θεματολογία “Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας” είναι η συνεργασία μεταξύ ατόμων ή ομάδων ανθρώπων για να σχεδιάσουν και να οικοδομήσουν μαζί κοινότητες βασισμένες στην προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας με στόχο τη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης, σε όλη την Ευρώπη.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας European Week for Waste Reduction (EWWR).


7777_3.JPG


Το διάστημα μεταξύ 20 έως 28 Νοεμβρίου 2021 θα διεξαχθούν πανελλαδικά 79 δράσεις για την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων και θα προβληθούν από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του ΕΟΑΝ. Οι συμμετοχές καταχωρήθηκαν από 34 σχολεία-εκπαιδευτικά ιδρύματα, 16 Δήμους, 3 ΣΕΔ, 3 ομάδες πολιτών, 3 εταιρείες, 20 ΜΚΟ και Διαδημοτικές επιχειρήσεις. Περιλαμβάνουν καθαρισμούς χώρων και αξιοποίηση των συλλεγέντων υλικών, στοχευμένες διαδικτυακές καμπάνιες, ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, θεατρικές/stand-up παραστάσεις με θεματική την ανακύκλωση, βιωματικές παρουσιάσεις επαναχρησιμοποίησης πρώτων υλών συλλογή βιοαποβλήτων, επαναχρησιμοποίηση τροφίμων, σχολικά παζάρια με κατασκευές από ανακυκλωμένα υλικά, και πολλές άλλες. Αναλυτικά οι δράσεις βρίσκονται εδώ:  https://ewwr.eu/actions-db/?filter_country_and_regions=greece

Η έννοια της κυκλικής οικονομίας (προϊόντα με μεγάλη διάρκεια ζωής, επισκευή, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, νέα προϊόντα από ανακυκλωμένα  υλικά) πρέπει να εξαπλωθεί σε σπίτια, γραφεία, σχολεία, εταιρείες, αγορές, δήμους και κοινότητες, τοπικούς οργανισμούς και φορείς εναλλακτικής διαχείρισης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης