Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η εκτίμηση της ΕΙΑ για την τιμή του Brent το 2022 - Αλλάζει η σχέση ζήτησης και προσφοράς

Η εκτίμηση της ΕΙΑ για την τιμή του Brent το 2022 - Αλλάζει η σχέση ζήτησης και προσφοράς
Θετικά σημάδια έδειξαν τα αποθέματα για τον μήνα του Οκτωβρίου

Οι τιμές του αργού πετρελαίου πρόκειται να μειωθούν το επόμενο έτος από τα τρέχοντα επίπεδα των περίπου 80 δολαρίων το βαρέλι, καθώς τα παγκόσμια αποθέματα θα αρχίσουν να αυξάνονται με την παράλληλη άνοδο της προσφοράς σε σχέση με τη ζήτηση, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία βραχυπρόθεσμη ενεργειακή προοπτική (STEO) της EIA, η παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου θα υπερβεί την παγκόσμια προσφορά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα συμβάλει σε ορισμένες πρόσθετες έλξεις αποθεμάτων, διατηρώντας τις τιμές του αργού Brent πάνω από $80 ανά βαρέλι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Η κατανάλωση πετρελαίου υπερέβη την παραγωγή αργού πετρελαίου για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, αρχής γενομένης από το τρίτο τρίμηνο του 2020, ανέφερε η EIA. Τα αποθέματα πετρελαίου στις χώρες του ΟΟΣΑ μειώθηκαν κατά 424 εκατομμύρια βαρέλια από τότε. Ωστόσο, το επόμενο έτος θα δούμε την έναρξη της αύξησης των μετοχών, γεγονός που θα πιέσει τις τιμές προς τα κάτω, δήλωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι αναφορές του ΙΕΑ

Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) δήλωσε ότι τα πρώτα σημάδια έδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου του ΟΟΣΑ είχαν ήδη αρχίσει να αυξάνονται τον Οκτώβριο. Αφού έφτασαν σε χαμηλό έξι ετών τον Σεπτέμβριο, τα εμπορικά αποθέματα πετρελαίου στις χώρες του ΟΟΣΑ εμφάνισαν οριακή αύξηση τον Οκτώβριο, υποδηλώνοντας ότι οι μήνες των μεγάλων αποθεμάτων παγκοσμίως μπορεί να έχουν τελειώσει.

Τα προκαταρκτικά δεδομένα και οι παρατηρήσεις των μεταβολών στα αποθέματα του Οκτωβρίου δείχνουν μια οριακή αύξηση υποδηλώνοντας ότι η παλίρροια μπορεί να αλλάξει, ανέφερε η υπηρεσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης