Ενέργεια

Oι αναφορές Novak στην παραλλαγή «Omicron» και τον αντίκτυπο στην αγορά πετρελαίου

Oι αναφορές Novak στην παραλλαγή «Omicron» και τον αντίκτυπο στην αγορά πετρελαίου
Μέχρι τώρα, τα περισσότερα από τα κράτη της συμμαχίας έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης του ρυθμού επανέναρξης της παραγωγής στα 400.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο και ακόμη και τον Φεβρουάριο

Η Ρωσία έχει δυνατότητες να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα τον μήνα έως τον Μάιο του 2022 ως μέρος της συμφωνίας του OPEC+, και με τις εταιρείες να μην έχουν κανένα πρόβλημα να το πράξουν, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Alexander Novak, σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο επιχειρηματικού Φόρουμ μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

«Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα με αυτό. Όλες οι εταιρείες μας επιβεβαιώνουν ότι είναι έτοιμες να επιστρέψουν στους όγκους που ήταν πριν τη μείωση. Εάν συνεχίσουμε να αυξάνουμε την παραγωγή κατά 400.000 βαρέλια, τότε μέχρι τον Μάιο θα φτάσουμε στο επίπεδο που ήμασταν νωρίτερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο οι προσεχείς συνεδριάσεις

Νωρίτερα, βέβαια πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι εξέφρασαν αμφιβολίες για την ικανότητα της Ρωσίας να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εντός της ποσόστωσης του ΟΠΕΚ+. Επιπλέον, οι υπουργοί του ΟΠΕΚ+ θα συζητήσουν τα επίπεδα παραγωγής για τον Ιανουάριο σε συνάντηση 1-2 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τώρα, τα περισσότερα από τα κράτη της συμμαχίας έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης του ρυθμού επανέναρξης της παραγωγής στα 400.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο και ακόμη και τον Φεβρουάριο. Οι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ αναμένουν εποχιακή επιβράδυνση της χειμερινής ζήτησης και ακόμη και υπερπροσφορά πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο του 2022 εν μέσω των νέων μέτρων περιορισμού.

Η παραλλαγή «Omicron»

Τέλος, όσον αφορά το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, ο ΟΠΕΚ και άλλες χώρες με επικεφαλής τη Ρωσία, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, θα έχει αυτή τη εβδομάδα διαδικτυακές συνεδριάσεις για να καθορίσει την πολιτική για την παραγωγή πετρελαίου.

Παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, σχετικά με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, με ορισμένες βέβαια πηγές να εκφράζουν ανησυχία για το ότι μπορεί να επιδεινώσει τις προοπτικές της αγοράς πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης