Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO Moderna: Πολύ λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια κατά της «Omicron»

CEO Moderna: Πολύ λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια κατά της «Omicron»
Tόσο ο ΠΟΥ όσο και οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως θα χρειαστούν ακόμα αρκετές ημέρες ίσως και εβδομάδες προκειμένου να γίνει αντιληπτό τι είδους απειλή συνιστά η παράλλαξη Omicron.
Την εκτίμηση πως τα υπάρχοντα εμβόλια έναντι της covid θα είναι κατά πολύ λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της παράλλαξης Omicron διατύπωσε ο CEO της Moderna, Stéphane Bancel, τοποθέτηση που αν μη τι άλλο πρόκειται να θορυβήσει τις αγορές αλλά και τις κυβερνήσεις παγκοσμίως για το τι θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.
«Δεν υπάρχει περίπτωση, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων να είναι στα ίδια επίπεδα που είχαμε με τη Delta.
 
 
Θα υπάρξει μια σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας τους.
Δεν ξέρω ακριβώς πόσο επειδή πρέπει να περιμένουμε για τα στοιχεία.
Αλλά όλοι οι επιστήμονες, με τους οποίους έχω μιλήσει, μου λένε ότι δεν θα είναι καλά τα πράγματα» αναφέρει σε δηλώσεις του στους Financial Times o Bancel.
Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενες δηλώσεις του στο CNBC ο Bancel είχε αναφέρει πως θα υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της Omicron σε ένα διάστημα δύο περίπου εβδομάδων και ότι θα χρειαστούν μήνες για να αρχίσει η κατασκευή νέου εμβολίου που να καλύπτει και αυτή την παράλλαξη.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης