Ενέργεια

ΤΑΪΠΕΔ: Εξετάζεται αυτόνομη πώληση της ΕΠΑ Αττικής - Άμεσα η πρόσκληση για την Καβάλα

ΤΑΪΠΕΔ: Εξετάζεται αυτόνομη πώληση της ΕΠΑ Αττικής - Άμεσα η πρόσκληση για την Καβάλα
Το ΤΑΙΠΕΔ, θα προχωρήσει τη διαδικασία για την αποθήκη Καβάλας αναμένοντας τη ΡΑΕ να βγάλει τον Κανονισμό Τιμολόγησης

Το σενάριο και της αυτόνομης πώλησης της ΕΠΑ Αττικής εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης.
"Η ΔΕΠΑ Εμπορίας δεν είναι παρκαρισμένη" αποτελεί προτεραιότητα για το ΤΑΙΠΕΔ, τόνισε. "Δεν την αφήνουμε και περιμένουμε το δικαστήριο σημείωσε, αλλά μας ενδιαφέρει γιατί όλα τα assets έχουν σχετική αξία σε μια ανταγωνιστική αγορά και οι επενδυτές δεν περιμένουν". Γι αυτό, όπως είπε, εξετάζονται πλέον άλλα σενάρια, και μέσα στο 2022 θα αποφασιστεί πώς θα εξελιχθεί ο διαγωνισμός.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είπε, ο κ. Πολίτης είναι να πουληθεί χωριστά η ΕΠΑ Αττικής, επιβεβαιώνοντας τα όσα κατά καιρούς συζητούνται στη ενεργειακή αγορά.
Σε ότι αφορά την ΔΕΠΑ Υποδομών την Παρασκευή αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του 100% της εταιρίας στην Italgas έναντι τιμήματος 733 εκατ. ευρώ.
Η ιταλική εταιρία θα εξαγοράσει και το ποσοστό που κατέχει η ιταλική ENI στην θυγατρική ΕΔΑΘΕΣΣ.

Αποθήκη ΚΑΒΑΛΑΣ

Σχετικά με το progect της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου Καβάλας, σημείωσε ότι άμεσα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.
Το ΤΑΙΠΕΔ, θα προχωρήσει τη διαδικασία η οποία θα τρέχει αναμένοντας στο μεταξύ τη ΡΑΕ να βγάλει τον Κανονισμό Τιμολόγησης, ο οποίος είναι απαραίτητος για να καταρτίσουν οι επενδυτές τις προσφορές τους. Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ, έχουν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον η κοινοπραξία ΔΕΣΦΑ – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Energean Gas & Oil, η οποία ήδη λειτουργεί το εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου.

ΛΑΡΚΟ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ και ο διαγωνισμός για την ΛΑΡΚΟ, οποίος ωστόσο, όπως αναγνώρισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, αντιμετωπίζει δυσκολίες.
Όπως τόνισε, αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται ο τρίτος γύρος σχολίων των τριών επενδυτών. Το εργοστάσιο, είπε, πρέπει να δοθεί εν λειτουργία και εκτίμησε ότι η όλη διαδικασία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο Δεκέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης