Επικαιρότητα

Νίκος Ανδρουλάκης ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - Οι νέες προκλήσεις και οι πρώτες κινήσεις

Νίκος Ανδρουλάκης ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - Οι νέες προκλήσεις και οι πρώτες κινήσεις
Για το Νίκο Ανδρουλάκη η μεγάλη πρόκληση είναι να ανεβάσει το ΚΙΝΑΛ σε ποσοστά που θα αλλάξουν τους όρους στην κυριαρχία της Κεντροαριστεράς σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την πανηγυρική του εκλογή στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχεδιάζει τις πρώτες του κινήσεις. Ποιες θα είναι αυτές:


Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναλάβει καθήκοντα και επισήμως στις 11 το πρωί, οπότε και θα του παραδώσει ο διευθυντής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Σαλαγιάννης. Στις 11:30 θα συναντήσει τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη και τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο νέος πρόεδρος να ζητήσει τις παραιτήσεις του κ. Χριστοδουλάκη (που συμπαρατάχθηκε με τον Γ. Παπανδρέου) καθώς και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Σκανδαλίδης για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ξημέρωσε ΠΑΣΟΚ


Για το ότι ξημέρωσε μια άλλη μια μέρα για το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφερόμενος στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στο ΚΙΝΑΛ και στην ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του κόμματος.
«Η σημερινή Δευτέρα είναι μια άλλη μέρα. 

Ξημέρωσε ΠΑΣΟΚ.
Ένα ΠΑΣΟΚ εντελώς καινούργιο, με τις αξίες του παλιού.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που ήρθαν εχτές έχουν ελπίδα ότι επιστρέφουμε στο πολιτικό προσκήνιο.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αμφισβητούμε τη σημερινή κατανομή των πολιτικών δυνάμεων.
Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει και εποχή και γενιά.
Μπήκαμε σε μια καινούργια εποχή και αυτό είναι εμφανές», είπε μιλώντας στο Mega ο κ. Σκανδαλίδης.
«Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ποια είναι η ιδεολογική του τοποθέτηση, ότι ο στόχος είναι να κρατήσει την πολιτικά αυτόνομη πορεία της παράταξης, ότι η ανανέωση είναι το κεντρικό σύνθημα, και ότι θα ενώσει τις γενιές και όλες τις δυνάμεις της παράταξης.
Αυτά περιμένουμε να κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σκανδαλίδης.



Nωρίτερα, το WEN έγραφε:
Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής και όπως φαίνεται ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης δόθηκε ημίωρη παράταση για την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο Νίκος Ανδρυουλάκης φαίνεται να έχει ισχυρό προβάδισμα με ποσοστό 68% ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως λαμβάνει 31-32%.
Εξάλλου η ροή των αποτελεσμάτων από διάφορες περιοχές της χώρας επιβεβαιώνει τις εν λόγω εκτιμήσεις.
Στα μέχρι στιγμής πρώτα αποτελέσματα ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να έχει μεγάλη διαφορά από τον πρώην πρωθυπουργό.
Στις κάλπες προσήλθαν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 5/12, ενώ το εκλογικό τους δικαίωμα ασκήσαν ήδη οι δυο υποψήφιοι για την ηγεσία.Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε το δικαίωμα της συμμετοχής του στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στο Εκλογικό Τμήμα που λειτουργεί στο Δημαρχείο Νίκαιας, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Ομαλά εκτυλίχθηκε η εκλογική διαδικασία, με ελάχιστα και μεμονωμένα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές, ενώ τουλάχιστον 200.000 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες λίγη ώρα, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σημειώνεται ότι συνολικά στον πρώτο γύρο την περασμένη Κυριακή 5/12, ψήφισαν 270.706 μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ, ενώ έγκυρα ήταν 268.798 ψηφοδέλτια.
Πάντως, τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής (5/12/2021) κατέδειξαν μια σαφή τάση του εκλογικού σώματος ενώ στοίχημα παραμένει, εάν θα υπάρξει τόσο μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων και στην επαναληπτική ψηφοφορία


Για το Νίκο Ανδρουλάκη η μεγάλη πρόκληση είναι να ανεβάσει το ΚΙΝΑΛ σε ποσοστά που θα αλλάξουν τους όρους στην κυριαρχία της Κεντροαριστεράς σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα αναμένεται πως θα λειτουργήσει το ΚΙΝΑΛ στο Κοινοβούλιο, πως θα κινηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και πως ο νέος πρόεδρος θα διοικήσει το κόμμα από την θέση του Ευρωβουλευτή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης