Τελευταία Νέα

Συνεχής εξέλιξη και πρόοδος για Δανία και ανεμογεννήτριες - Η νέα πρωτοβουλία της χώρας

Συνεχής εξέλιξη και πρόοδος για Δανία και ανεμογεννήτριες - Η νέα πρωτοβουλία της χώρας
Η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής των ανεμογεννητριών είναι 20 χρόνια

Η κυβέρνηση της Δανίας και τα διάφορα πολιτικά κόμματα της χώρας κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τη διατήρηση και την ανάπτυξη του πλαισίου για δοκιμαστικούς στροβίλους στη χώρα.

Η Wind Denmark χαιρέτισε τη συμφωνία, η οποία είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ενός νέου εθνικού κέντρου δοκιμών. Πρόκειται για ένα νέο εθνικό κέντρο, στο οποίο γίνονται δοκιμές για μεγάλες ανεμογεννήτριες και αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο και τα δεδομένα της χώρας.

«Είναι απίστευτα σημαντικό ότι εμείς στη Δανία έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις ανεμογεννήτριες στις οποίες είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στην ανάπτυξη. Είναι σπουδαίο τα πρώτα μοντέλα, τα πρωτότυπα, να μπορούν να δοκιμαστούν κοντά στα τμήματα ανάπτυξης στη Δανία. Η διασφάλιση αυτής της προοπτικής χρήζει επαίνων και αναγνώρισης. Άλλωστε, οι δοκιμές είναι αναπόσπαστο μέρος μιας ανταγωνιστικής και κορυφαίας βιομηχανίας ανεμογεννητριών, γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που η ευρεία πλειοψηφία στο Folketing υποστηρίζει το όραμα της διασφάλισης της θέσης της Δανίας ως παγκόσμιου ηγέτη στην ανάπτυξη και τις δοκιμές» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του CEO της Wind Denmark, Jan Hylleberg.

Σήμερα, τα δύο υπάρχοντα εθνικά κέντρα δοκιμών για ανεμογεννήτριες είναι 10 και 20 ετών αντίστοιχα, και τα κέντρα στο Osterld και στο Hovsore δεν είναι επαρκώς ενημερωμένα. Η συμφωνία, που αφορά το Hovsore, θα επιφέρει βελτιώσεις που επιτρέπουν τη δοκιμή μεγαλύτερων στροβίλων.

Οι καινοτομίες της Δανίας

Η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής των ανεμογεννητριών είναι 20 χρόνια με αποτέλεσμα μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος οι ανεμογεννήτριες να θεωρούνται απορρίμματα. Για να καταλάβεις, εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 θα υπάρχουν 40 εκατομμύρια απορριμμάτων από την παγκόσμια αιολική βιομηχανία, που θα πρέπει να απορριφθούν.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, αυτό οι Δανοί προχώρησαν σε μια ενέργεια προς όφελος του περιβάλλοντος, αλλά και προς… διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους. Ειδικότερα, η δανέζικη εταιρεία The Re-Wind Network βρήκε τον τρόπο να ανακυκλώσει και να επαναχρησιμοποιήσει τις χαλασμένες ανεμογεννήτριες μετατρέποντάς τις σε χώρο στάθμευσης ποδηλάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης