Η Ares συγκέντρωσε 2,2 δισ. δολάρια για επενδύσεις σε κλιματικές υποδομές και ΑΠΕ

Η Ares συγκέντρωσε 2,2 δισ. δολάρια για επενδύσεις σε κλιματικές υποδομές και ΑΠΕ
Η Ares συγκέντρωσε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το εναρκτήριο Ares Climate Infrastructure Partners Fund και επιπλέον 800 εκατομμύρια δολάρια σε διαχειριζόμενους λογαριασμούς

Η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Ares Management Corp με έδρα το Λος Άντζελες ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συγκέντρωσε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις σε επιχειρήσεις υποδομής που δραστηριοποιούνται στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης και της αποθήκευσης ενέργειας.

Η Ares συγκέντρωσε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το εναρκτήριο Ares Climate Infrastructure Partners Fund και επιπλέον 800 εκατομμύρια δολάρια σε διαχειριζόμενους λογαριασμούς που θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα με το ταμείο.

Οι στοχευμένες επενδύσεις θα περιλαμβάνουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πόρους και ενεργειακή απόδοση, αποθήκευση ενέργειας και ηλεκτροκίνηση οχημάτων, ανέφερε η εταιρεία.

Η Ares ανέφερε ότι περίπου το 50% του κεφαλαίου του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου έχει ήδη επενδυθεί μέσω μετοχών, προτιμώμενων ιδίων κεφαλαίων και δομημένου χρέους σε έργα υποδομής για το κλίμα, κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

«Επενδύουμε στην ενεργειακή μετάβαση, που σημαίνει την απεξάρτηση του τομέα της ενέργειας από τις ανθρακούχες εκπομπές, ιδιαίτερα με την αποθήκευση αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας και μπαταρίας», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Keith Derman, συνεπικεφαλής της Ares Infrastructure and Power.

Η Ares έχει επενδύσει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 250 υποδομές και ενεργειακά στοιχεία ενεργητικού στους τομείς της κλιματικής υποδομής, της παραγωγής φυσικού αερίου και της μεταφοράς ενέργειας. Πούλησε το έργο Lincoln Land Wind των 302 μεγαβάτ στην κομητεία Morgan του Ιλινόις στη δανική εταιρεία ενέργειας Ørsted .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης