Ενέργεια

Ιταλία: Συμφωνία για φορολογικές περικοπές και περιορισμούς των τιμών της ενέργειας

Ιταλία: Συμφωνία για φορολογικές περικοπές και περιορισμούς των τιμών της ενέργειας

 Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2022

 

Η ιταλική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία την Παρασκευή με τα κυβερνώντα κόμματα για μείωση των φόρων εισοδήματος και των επιχειρήσεων κατά περίπου 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ) το επόμενο έτος, σύμφωνα με μια τροπολογία στον προϋπολογισμό του 2022 ενώπιον του κοινοβουλίου.

Η Ρώμη θα διαθέσει επίσης περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ για τον περιορισμό των λογαριασμών ενέργειας για νοικοκυριά και εταιρείες, αναφέρει η τροπολογία.

Ο προϋπολογισμός, τον οποίο το κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου, στοχεύει το έλλειμμα του 2022 να μειωθεί στο 5,6% της εθνικής παραγωγής από 9,4% φέτος, αντικατοπτρίζοντας την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και το τέλος των μέτρων τόνωσης που εισήχθησαν στο απόγειο της πανδημίας COVID-19 .

Με τις διεθνείς τιμές της ενέργειας να αυξάνονται, η κυβέρνηση του Mario Draghi έχει διαθέσει επιπλέον 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ για να προσπαθήσει να χαλιναγωγήσει τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, σύμφωνα με την τροπολογία. Αυτό προστίθεται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν προηγουμένως διατεθεί.

Ένα ξεχωριστό μέτρο επιτρέπει στα νοικοκυριά να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου του πρώτου τετραμήνου του επόμενου έτους σε 10 δόσεις, ώστε να μειώνεται ο αντίκτυπος στα οικονομικά της οικογένειας.

Φορολογικά μέτρα

Οι φορολογικές περικοπές θα εφαρμοστούν κυρίως μέσω της αναδιοργάνωσης του φόρου εισοδήματος (IRPEF), μειώνοντας τον αριθμό των φορολογικών συντελεστών σε τέσσερις από πέντε και αυξάνοντας ορισμένα φορολογικά οφέλη για τα άτομα με χαμηλό εισόδημα.

Το πρώτο φορολογικό εύρος ετήσιου εισοδήματος έως 15.000 ευρώ θα μείνει στο 23%. Η δεύτερη ζώνη, μεταξύ 15.000 και 28.000 ευρώ, θα μειωθεί στο 25% από 27%.

Η τρίτη ζώνη, με εισόδημα από 28.000 έως 50.000 ευρώ, θα λάβει την πιο ουσιαστική περικοπή, στο 35% από 38%.

Η τέταρτη ζώνη, με εισόδημα από 50.000 έως 75.000 ευρώ, θα αυξηθεί από το 41% ​​στο 43%. Αυτός είναι ο συντελεστής που εφαρμόζεται σήμερα σε εισοδήματα άνω των 75.000 ευρώ, ακυρώνοντας ουσιαστικά την πέμπτη ζώνη φορολογίας εισοδήματος.

Η φορολογική μεταρρύθμιση εξαιρεί επίσης περισσότερους από 800.000 αυτοαπασχολούμενους από την καταβολή περιφερειακού φόρου επιχειρήσεων (IRAP).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης