Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα

 Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά τρεις σε 579 την εβδομάδα έως τις 17 Δεκεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν αυτή την εβδομάδα εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς η ζήτηση για ενέργεια συνεχίζει να αυξάνεται μετά την κατάρρευση της ζήτησης από τον κορωνοϊό πέρυσι.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά τρεις σε 579 την εβδομάδα έως τις 17 Δεκεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co στην έκθεσή της την Παρασκευή. , ,

Παρόλο που ο αριθμός των γεωτρήσεων αυξάνεται για 16 συνεχόμενους μήνες, οι αναλυτές σημείωσαν ότι η παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί το 2021, καθώς οι ενεργειακές εταιρείες συνεχίζουν να επικεντρώνονται περισσότερο στην επιστροφή χρημάτων στους επενδυτές παρά στην ενίσχυση της παραγωγής.

«Η δραστηριότητα γεώτρησης στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται αλλά με μέτριες αυξήσεις», ανέφεραν σε έκθεση αναλυτές της τράπεζας Mizuho, ​​σημειώνοντας ότι «η δραστηριότητα των γεωτρήσεων στις πέντε μεγαλύτερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξάνεται κατά περίπου 36 εβδομαδιαία έως το τέλος του έτους. για να φτάσουμε σε ένα βιώσιμο οροπέδιο που να διατηρεί τους τρέχοντες όγκους πετρελαίου το 2022».

233 εξέδρες

Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός εξέδρων ανέρχεται σε 233 εξέδρες, ή 67%, σε σχέση με αυτήν την περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον Baker Hughes.
Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν  κατά τέσσερις στις 475 αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά μία στις 104.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονταν περίπου 71 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, θέτοντας το συμβόλαιο σε τροχιά πτώσης για έβδομη φορά τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες.

Ωστόσο, με τις τιμές του πετρελαίου να αυξάνονται περίπου κατά 46% φέτος, ορισμένες εταιρείες ενέργειας δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες το 2021 και το 2022 μετά τη μείωση των δαπανών γεώτρησης και ολοκλήρωσης το 2019 και το 2020.

Αυτή η αύξηση των δαπανών, ωστόσο, παραμένει μικρή και μεγάλο μέρος των χρημάτων διατέθηκε για την ολοκλήρωση γεωτρήσεων που είχαν ανοίξει στο παρελθόν, γνωστά στη βιομηχανία ως πηγάδια DUC (γεωτρήσεις αλλά μη ολοκληρωμένες).

Ωστόσο, οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των διαθέσιμων DUC μειωνόταν γρήγορα. Το Νοέμβριο είχαν απομείνει μόνο 4.855 DUC στις επτά μεγαλύτερες λεκάνες σχιστόλιθου των ΗΠΑ, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2014, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί από 11,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2020 σε 11,2 εκατομμύρια bpd το 2021 πριν αυξηθεί στα 11,9 εκατομμύρια bpd το 2022, σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις. Αυτό συγκρίνεται με το ετήσιο υψηλό όλων των εποχών των 12,3 εκατομμυρίων bpd το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης