Ηνωμένο Βασίλειο: «Σπρώχνει» 26 εκατ. λίρες στην ανάπτυξη βιομάζας - Η διαδικασία

Ηνωμένο Βασίλειο: «Σπρώχνει» 26 εκατ. λίρες στην ανάπτυξη βιομάζας - Η διαδικασία
Τα έργα θα λάβουν χρηματοδότηση για τον σχεδιασμό νέων τρόπων ενίσχυσης της παραγωγής βιομάζας, μέσω του «Προγράμματος Καινοτομίας Βιομάζας Πρώτων υλών».

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου άνοιξε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης 26 εκατομμυρίων λιρών για να υποστηρίξει την ανάπτυξη βιώσιμης βιομάζας.

Τα επιλεγμένα έργα θα οδηγήσουν την παραγωγικότητα της βιομάζας μέσω της αναπαραγωγής, της φύτευσης, της καλλιέργειας και της συγκομιδής οργανικής ύλης. Πρόκειται από υλικά με βάση το νερό όπως τα φύκια, μέχρι ολόκληρα δέντρα μέσω βιώσιμων δασοκομικών εργασιών, δήλωσε το Τμήμα Ενέργειας BEIS.

Παράλληλα, τα έργα θα λάβουν χρηματοδότηση για τον σχεδιασμό νέων τρόπων ενίσχυσης της παραγωγής βιομάζας, μέσω του «Προγράμματος Καινοτομίας Βιομάζας Πρώτων υλών».

Η διαδικασία και οι Φάσεις του Προγράμματος

 

Κάθε έργο θα μπορεί να υποβάλλει προσφορές για χρηματοδότηση έως και 4 εκατομμύρια λίρες ή και έως 5 εκατ. λίρες. Περίπου 25 έργα που βρίσκονται σε όλη τη χώρα, από νεοφυείς και οικογενειακές επιχειρήσεις έως ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια, έχουν ήδη λάβει μερίδιο 4 εκατομμυρίων λιρών στο πλαίσιο της Φάσης 1 του προγράμματος. Στο πλαίσιο της Φάσης 2, τα έργα, τα οποία θα αναπτυχθούν, θα παρουσιάζουν νέες μεθόδους για την καλλιέργεια υλικών βιομάζας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ο υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Greg Hands (φωτογραφία) δήλωσε: «Η ανάπτυξη πιο πράσινων καυσίμων όπως η βιομάζα είναι το κλειδί για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα και να μειώσει το Ηνωμένο Βασίλειο το κόστος για τους καταναλωτές. Η εν λόγω κρατική επένδυση ύψους 26 εκατομμυρίων λιρών θα στηρίξει τους πάντες στην χώρα. Θα ενισχύσει θέσεις εργασίας και επενδύσεις, διασφαλίζοντας την αναγκαία εγχώρια προμήθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης