Ενέργεια

Πετρέλαιο: Στα 71 δολ. κινείται το brent, απώλειες 3% για το αργό

Πετρέλαιο: Στα 71 δολ. κινείται το brent, απώλειες 3% για το αργό
Ανησυχία για νέους περιορισμούς

Upd 22:15 Μεγάλη πτώση σημείωσαν  οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 5% τη Δευτέρα, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα της παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν ανησυχίες στους επενδυτές ότι νέοι περιορισμοί κινητικότητας για την καταπολέμηση της εξάπλωσής του θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση καυσίμων.

Περί τις 2210:15 ώρα Ελλάδας το  Brent υποχωρούσε 2,27% στα 7185 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσε 3,10% στα 68,66 δολάρια το βαρέλι.

 «Με απλά λόγια, δεν είναι αν αλλά όταν οι κυβερνήσεις επιβάλλουν αυστηρότερους περιορισμούς», δήλωσε ο Stephen Brennock τηςPVM.«Και οι δύο δείκτες αργού πετρελαίου κάνουν μια απότομη βουτιά καθώς ξεκινά η νέα εβδομάδα εν μέσω της προοπτικής μιας μεγαλύτερης από την αναμενόμενη μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης από την Omicron».

 Η Ολλανδία μπήκε σε lockdown την Κυριακή και η πιθανότητα επιβολής περισσότερων περιορισμών για τον COVID-19 ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διαφαίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

 Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ προέτρεψαν την Κυριακή τους Αμερικανούς να λάβουν ενισχυτικά εμβόλια, να φορούν μάσκες και να είναι προσεκτικοί αν ταξιδεύουν για τις χειμερινές διακοπές.

Αύξηση των εξέδρων πετρελαίου

Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά τρεις σε 579 την εβδομάδα έως τις 17 Δεκεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με την Baker Hughes Co την Παρασκευή. Ωστόσο, αναμένονται χαμηλότερες εξαγωγές από τη Ρωσία, και την διαμετακόμιση πετρελαίου από τη χώρα να προγραμματίζεται στους 56,05 εκατομμύρια τόνους το πρώτο τρίμηνο του 2022 έναντι 58,3 εκατομμυρίων τόνων το τέταρτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με ένα τριμηνιαίο πρόγραμμα εξαγωγών που επικαλείται το Reuters την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ+ με τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου διαμορφώθηκε στο 117% τον Νοέμβριο.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης