Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Toyota: Ημιαγωγοί και πανδημία περιορίζουν τις επιδόσεις της - Η νέα εξέλιξη

Toyota: Ημιαγωγοί και πανδημία περιορίζουν τις επιδόσεις της - Η νέα εξέλιξη
Την περασμένη εβδομάδα, η Toyota δήλωσε ότι προβλέπει μείωση της παραγωγής οχημάτων και στη Βόρεια Αμερική.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή σε πέντε εργοστάσιά της τον ερχόμενο Ιανουάριο λόγω έλλειψης ημιαγωγών, αλλά και της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η διακοπή θα επηρεάσει την παραγωγή περίπου 20.000 οχημάτων, χωρίς να επηρεάσει τον ετήσιο στόχο της.

Την περασμένη εβδομάδα, η Toyota δήλωσε ότι προβλέπει μείωση της παραγωγής οχημάτων και στη Βόρεια Αμερική.

Πάντως η ζήτηση για αυτοκίνητα της εταιρίας παραμένει ισχυρή μέσα στο Νοέμβριο, σε τέτοιο βαθμό που αν γινόταν αναγωγή οι συνολικές πωλήσεις θα ξεπερνούσαν το 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα. Για την επόμενη χρονιά πάντως η Toyota ελπίζει να ανακάμψει ενώ με βάση τα σημερινά δεδομένα αναμένεται να φθάσει το όριο του 1,5 εκατομμυρίου το 2025.

Οι επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση

Την απόφαση της να επενδύσει 35 δισ. δολάρια (4 τρισ. γιέν) για την ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της μέχρι το 2030 ανακοίνωσε η Toyota, πριν μια εβδομάδα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να φτάσει τις 3,5 εκατ. πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας και για αυτό το σκοπό θα διαθέσει 8 τρισ. γιέν μέχρι το 2030 για έρευνα και ανάπτυξης στα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα όπως και στα αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου. Ο στόχος των πωλήσεων είναι αυξημένος κατά 75% σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο που είχε θέσε η διοίκηση της Toyota.

«Γρήγορη προσαρμογή»

«Σε αυτήν την διαφοροποιημένη και αχαρτογράφητη εποχή, είναι σημαντικό να αλλάζουμε ευέλικτα τους τύπους και τις ποσότητες των προϊόντων που παράγονται, ενώ παρακολουθούμε τις τάσεις της αγοράς», είπε ο CEO της εταιρείας, Akio Toyoda κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τις στρατηγικές ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με επίσημες μεταφράσεις του τις παρατηρήσεις του στα ιαπωνικά.

«Πιστεύουμε ότι η γρήγορη προσαρμογή στις αλλαγές στο μέλλον είναι πιο σημαντική από την προσπάθεια πρόβλεψης του μέλλοντος. Θέλουμε να διατηρήσουμε διαθέσιμες επιλογές για τους πελάτες μας μέχρι να γίνει γνωστός ο σωστός δρόμος», πρόσθεσε.

Για την πολυτελή μάρκα Lexus, η Toyota στοχεύει τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεων οχημάτων στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα έως το 2030 και παγκοσμίως έως το 2035. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους πρωτοπόρους των υβριδικών μοντέλων, η Toyota κινήθηκε αργά ως προς την ώθησή της προς τα ηλεκτρικά οχήματα μόνο με μπαταρία σε σύγκριση με ορισμένους από τους παγκόσμιους ανταγωνιστές της όπως η General Motors και η Ford.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης