Διεθνή

Αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας ζητούν Macron και Draghi - Το μήνυμα στον Scholz

Αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας ζητούν Macron και Draghi - Το μήνυμα στον Scholz
Κοινό άρθρο Draghi - Macron στους FT
Nα αναμορφώσουν τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες που έχουν οριστεί από τα κριτήρια του Μάαστριχτ, ώστε να επιτραπούν περισσότερες δαπάνες για επενδύσεις, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει επίσης να μειωθεί το δημόσιο χρέος, κάλεσαν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση ο πρόεδρος της Γαλλίας Emanuel Macron και o πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi.
«Με τον ίδιο τρόπο που αυτοί οι κανόνες δεν περιόρισαν την απόκρισή μας στην πανδημία, δεν πρέπει στο εξής να μας εμποδίσουν να υλοποιήσουμε όλες τις απαραίτητες επενδύσεις», δηλώνουν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Ιταλίας σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στον ιστότοπο των Financial Times.
 

Μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

«Παρά τις αβεβαιότητες, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές μακροπρόθεσμες προκλήσεις.
Οι κρίσεις του κλίματος και της βιοποικιλότητας επιδεινώνονται, ενώ οι γεωπολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις αυξάνονται.
Η τεχνολογία γίνεται όλο και μεγαλύτερης σημασίας για την ευημερία μας, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώνει υπάρχουσες ανισότητες και δημιουργεί νέους διαχωρισμούς.
Οι δημογραφικές εξελίξεις αλλάζουν βαθιά τη δομή των κοινωνιών μας.
Σε όλους αυτούς τους τομείς, η ΕΕ πρέπει να ενεργήσει με τόλμη και ταχύτητα.
Στην Ιταλία και τη Γαλλία, έχουμε ήδη προχωρήσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να διευρύνουμε τις ευκαιρίες που έχουν.
Τώρα πρέπει να πάμε παραπέρα.
Πρέπει να εμβαθύνουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να το συνδυάσουμε με επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στην έρευνα, στις υποδομές, στην ψηφιοποίηση και στην άμυνα.
Χρειαζόμαστε μια αναπτυξιακή στρατηγική της ΕΕ για την επόμενη δεκαετία και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την υλοποιήσουμε μέσω κοινών επενδύσεων, καταλληλότερων κανόνων και καλύτερου συντονισμού -όχι μόνο κατά τη διάρκεια κρίσεων», αναφέρουν οι δύο ηγέτες στην κοινή τους παρέμβαση.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης