Ενέργεια

Σαουδική Αραβία: Στα ύψη οι εξαγωγές πετρελαίου τον Οκτώβριο - Καταλύτης η «Omicron»

Σαουδική Αραβία: Στα ύψη οι εξαγωγές πετρελαίου τον Οκτώβριο - Καταλύτης η «Omicron»
Το πετρέλαιο έχει κερδίσει περίπου 50% φέτος με μια ισχυρή ανάκαμψη από την πανδημία

Οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκαν τον Οκτώβριο καθώς ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο επωφελήθηκε από τις υψηλότερες τιμές του αργού. Σύμφωνα με το Bloomberg, η αξία των εξαγωγών εκτινάχθηκε στα 28 δισεκατομμύρια δολάρια, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη Γενική Στατιστική Αρχή του βασιλείου. Το μερίδιο του πετρελαίου στις συνολικές εξαγωγές ανήλθε στο 77,6% τον Οκτώβριο από 66,1%.

Η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας ανέκαμψε φέτος καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στα ύψη και οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού μειώθηκαν. Αυτόν τον μήνα, το βασίλειο αύξησε τις προβλέψεις εσόδων του για το επόμενο έτος, με την υψηλότερη παραγωγή αργού και τις τιμές να είναι έτοιμες να προσφέρουν το πρώτο δημοσιονομικό πλεόνασμα σε οκτώ χρόνια και την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη από το 2011.

Το πετρέλαιο έχει κερδίσει περίπου 50% φέτος με μια ισχυρή ανάκαμψη από την πανδημία, αλλά το ράλι υποχώρησε πρόσφατα, εν μέρει λόγω των ανησυχιών για την παραλλαγή «Omicron». Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις σύσφιξης που εμφανίζονται, με διαταραχές της προσφοράς στη Λιβύη και τη Νιγηρία, ενώ οι προοπτικές ζήτησης ενισχύθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τα θετικά νέα για τη σοβαρότητα του Omicron.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης