Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Αίγυπτος σχεδιάζει πώληση μετοχών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής

Η Αίγυπτος σχεδιάζει πώληση μετοχών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής

Η Siemens κατασκεύασε τρεις σταθμούς παραγωγής ενέργειας 4,8 γιγαβάτ στην Αίγυπτο, ξεκινώντας το 2015, με συνολικό κόστος 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

 

Η Αίγυπτος σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που κατασκεύασε σε συνεργασία με τη γερμανική Siemens σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.

Η προτεινόμενη προσφορά στο αιγυπτιακό χρηματιστήριο αποσκοπεί στη "μεγιστοποίηση της απόδοσης των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και στην αναχρηματοδότηση των κρατικών επενδύσεων για να ελαφρύνει το βάρος του δημόσιου προϋπολογισμού", δήλωσε ο Ayman Soliman, επικεφαλής του κρατικού ταμείου της Αιγύπτου.

Πώληση μεριδίων

Ο υπουργός Δημόσιων Επιχειρήσεων της Αιγύπτου, Hesham Tawfiq, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η προσφορά μεριδίων σε τέσσερις κρατικές εταιρείες θα ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.
Η Siemens κατασκεύασε τρεις σταθμούς παραγωγής ενέργειας 4,8 γιγαβάτ στην Αίγυπτο, ξεκινώντας το 2015, με συνολικό κόστος 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Καθένα από τα τρία εργοστάσια που λειτουργούσαν με φυσικό αέριο χαρακτηρίσθηκε εκείνη την εποχή ως το μεγαλύτερο στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης