Ενέργεια

Η αισιοδοξία των hedge funds για τις προοπτικές του πετρελαίου το 2022

Η αισιοδοξία των hedge funds για τις προοπτικές του πετρελαίου το 2022
Οι δύο βασικοί δείκτες αναφοράς αργού πετρελαίου, Brent και WTI, έχουν ήδη ανακάμψει πλήρως από το sell-off του τέλους Νοεμβρίου

Την τελευταία εβδομάδα του 2021, hedge funds αγόρασαν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου και συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών, αφού το κλίμα της αγοράς μετατοπίστηκε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Oilprice.

O πανικός λόγω της Omicron για την ενδεχόμενη χαμηλή ζήτηση πετρελαίου έδωσε την θέση του σε μια μέτρια αισιόδοξη αναθεώρηση των πραγμάτων για ένα πιο ήπιο κύμα Covid, που δεν θα επηρεάσει τόσο πολύ την κατανάλωση. Παρά τα υψηλά κρούσματα COVID σε πολλές χώρες τις τελευταίες ημέρες, η αγορά ενθαρρύνεται από πρώιμα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή Omicron COVID είναι λιγότερο σοβαρή.

Η αιτία της αισιοδοξίας

Η συνεχής διαχείριση της προσφοράς πετρελαίου του ομίλου OPEC+, η αυτοσυγκράτηση από τους παραγωγούς σχιστόλιθου των ΗΠΑ και η πεποίθηση ότι η Omicron μπορεί να επιβραδύνει αλλά όχι να ανατρέψει την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου φέτος, κάνει τα hedge funds πιο αισιόδοξα για τις προοπτικές του πετρελαίου το 2022 από ό,τι πριν από έναν μήνα.

Οι δύο βασικοί δείκτες αναφοράς αργού πετρελαίου, Brent και WTI, έχουν ήδη ανακάμψει πλήρως από το sell-off του τέλους Νοεμβρίου και διαπραγματεύονταν νωρίς την Τετάρτη κοντά στα επίπεδα πριν την εμφάνιση της παραλλαγής Omicron τρομοκρατήσει τις αγορές.
Τέλος, όσον αφορά στις τιμές πετρελαίου, άνοδο καταγράφει το brent της τάξεως του +0,71% στα 82,57 δολ/βαρέλι και το crude στο +0,63% στα 79,94 δολ/βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης