Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Για 26η διαδοχική ημέρα το δρομολόγιο του αγωγού Yamal-Europe

Για 26η διαδοχική ημέρα το δρομολόγιο του αγωγού Yamal-Europe
Δεν είναι σαφές πότε ο αγωγός θα επιστρέψει στις δυτικές ροές προς τη Γερμανία

Ο αγωγός Yamal-Europe που συνήθως παραδίδει ρωσικό φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη έστειλε καύσιμα πίσω στην Πολωνία για 26η ημέρα το Σάββατο (15/1), σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού φορέα εκμετάλλευσης δικτύου Gascade και αναμεταδίδει το Reuters.

Από τις 21 Δεκεμβρίου, η σύνδεση μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας λειτουργούσε με αντίστροφη λειτουργία, ασκώντας ανοδική πίεση στις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου. Ο αγωγός αντιπροσωπεύει συνήθως περίπου το 1/6 των ετήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη και την Τουρκία.

Τι θα γίνει

Δεν είναι σαφές πότε ο αγωγός θα επιστρέψει στις δυτικές ροές προς τη Γερμανία. Πηγή κοντά στη Gazprom είπε ότι η εταιρεία αναμένεται να αλλάξει ροές κάποια στιγμή αυτό το μήνα, καθώς o ρωσικός ενεργειακός κολοσσός έχει πληρώσει για όγκους προς τα δυτικά. Η Ρωσία αρνήθηκε τις κατηγορίες από ορισμένους ευρωπαίους φορείς χάραξης πολιτικής ότι εμπόδιζε τις προμήθειες φυσικού αερίου για να πιέσει τις γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές να δώσουν πράσινο φως στον πρόσφατα κατασκευασμένο αγωγό Nord Stream 2.

Τέλος, το Σάββατο (15/1) ο Alexander Novak επανέλαβε ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να προμηθεύσει περισσότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, αλλά μόνο εάν υπάρξουν νέα μακροπρόθεσμα συμβόλαια και μια θέση που έχει η Μόσχα από τότε που ξέσπασε η κρίση φυσικού αερίου πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης