Ανανεώσιμες

Τι είπαν Αλ. Σδούκου, Α. Γιαρέντης και Στ. Λουμάκης στην Γενική Συνέλευση του ΣΠΕΦ

Τι είπαν Αλ. Σδούκου, Α. Γιαρέντης και Στ. Λουμάκης στην Γενική Συνέλευση του ΣΠΕΦ
Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Ενέργειας και τα σχέδια του ΔΑΠΕΕΠ και οι θέσεις του προέδρου του ΣΠΕΦ

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 διεξήχθη στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΠΕΦ.  Η συνέλευση λόγω των συνθηκών της πανδημίας διεξήχθη με υβριδικό τρόπο, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα συνέδρια το τελευταίο διάστημα, δηλαδή περιορισμένη φυσική παρουσία και ευρεία διαδικτυακή συμμετοχή των μελών μέσω ΖΟΟΜ.

Την Γ.Σ. τίμησαν με την συμμετοχή τους η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία στην 25λεπτη ομιλία της ανέλυσε τις επερχόμενες πρωτοβουλίες του υπουργείου σε όλα τα επίκαιρα θέματα του χώρου των ΑΠΕ και ειδικότερα των φωτοβολταικών (διαγωνισμοί ΡΑΕ, Τιμές Αναφοράς στα εκτός διαγωνισμών έργα, άνοιγμα αιτήσεων στα κορεσμένα δίκτυα, αναβαθμίσεις δικτύων και υποδομών κ.α.) καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΔΑΠΕΕΠ κος Ιωάννης Γιαρέντης ο οποίος με τη σειρά του στην 45λεπτη ομιλία του ανέλυσε σε βάθος το όραμα του περαιτέρω εκσυγχρονισμού του Διαχειριστή και απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις για το κόστος λειτουργίας του οργανισμού αλλά και σε πρωτοβουλίες για την δικαιότερη κατανομή του με γνώμονα να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα και οριζόντια οι παραγωγοί.  

 

Ομιλία της Γ.Γ. Ενέργειας & ΟΠΥ ΥΠΕΝ κας Α. Σδούκου

Ομιλία του Διευθ. Συμβούλου & Προέδρου ΔΣ του ΔΑΠΕΕΠ κ. Ι. Γιαρέντη

Παρουσίασης πεπραγμένων περιόδου 2019-2021 του Προέδρου του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιου Λουμάκη, το οποίο και αποτυπώνει την οπτική, τους προβληματισμούς και τις προκλήσεις των παραγωγών. www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης