Ενέργεια

Ερώτηση Αρβανιτίδη για κίνδυνο παύσης της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη

Ερώτηση Αρβανιτίδη για κίνδυνο παύσης της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη
Και για το εργατικό ατύχημα στα Καλύβια Πεζούλας κατέθεσαν ερώτηση οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής

Ερώτηση προς τον Κ. Σκρέκα, Κ. Χατζηδάκη και Π.Θεοδωρικάκο για το εργατικό ατύχημα στα Καλύβια Πεζούλας κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γ. Μουλκιώτης, Γ. Καμίνης, Γ. Αρβανιτίδης και Ευαγ. Λιακούλη.
Επίσης σε ξεχωριστή ερώτηση προς τον υπουργό Ενέργειας ο κ. Αρβανιτίδης  επισημαίνει τον κίνδυνο παύσης λειτουργίας του έργου της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης

Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς:Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Κ.Χατζηδάκη
Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Π.Θεοδωρικάκο και
Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κ.Σκρέκα
Θέμα: Ενδελεχής έρευνα και καταλογισμός ευθυνών για το εργατικό ατύχημα στα Καλύβια Πεζούλας

Το Κίνημα Αλλαγής έφερε στη Βουλή το ζήτημα του εργατικού ατυχήματος στα Καλύβια Πεζούλας, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, καταθέτοντας ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων, προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με υπογράφοντες τους Γιώργο Μουλκιώτη, Γιώργο Καμίνη, Γιώργο Αρβανιτίδη και Ευαγγελία Λιακούλη.
Στην ερώτηση τονίζεται ότι το τραγικό συμβάν, που στοίχισε τη ζωή ενός 50χρονου ανθρώπου, εργολαβικού εργαζομένου για τον ΔΕΔΔΗΕ, έχει προκαλέσει θλίψη στη τοπική κοινωνία αλλά και αναστάτωση, ανησυχία και πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες και τα αίτια που επισυνέβη.
Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, να προβούν σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου αφ΄ ενός μεν να διαλευκανθούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος κατά την εκτέλεση εργασιών, αφ’ ετέρου δε να απαντήσουν, εάν προβλέπονταν και τηρούνταν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, εάν είχαν πραγματοποιηθεί επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν για το ατύχημα, που στοίχισε τη ζωή του συμπολίτη μας.

Για την τηλεθέρμανση στην Κοζάνη

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα

Θέμα: «Σοβαρός κίνδυνος παύσης λειτουργίας του έργου της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας του σε θερμική ενέργεια από τις λιγνιτικές Μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγ. Δημητρίου.»

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης με θέμα σχετικά με τον σοβαρό κίνδυνο παύσης λειτουργίας του έργου της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας του σε θερμική ενέργεια από τις λιγνιτικές Μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγ. Δημητρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιώργος Αρβανιτίδης στο κείμενο της αναφοράς του:

Κύριε Υπουργέ,
Εννέα Σωματεία και Σύλλογοι Εργαζομένων, μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, συνυπογράφουν κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητούν να παραταθεί η λειτουργία των Μονάδων του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγ. Δημητρίου αλλά και να δίνεται προτεραιότητα, για όσο χρόνο λειτουργούν, στην τηλεθέρμανση, προκειμένου να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με την απαραίτητη θερμική ενέργεια, μέχρι να ολοκληρωθούν τόσο τα έργα για την Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) όσο και οι λέβητες φυσικού αερίου καθώς και η κατασκευή των σχετικών δικτύων διασύνδεσης. Υπενθυμίζεται ότι κάτι τέτοιο είχαμε προτάξει και προτείνει εδώ και καιρό στο Κίνημα Αλλαγής.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε, για να αντιμετωπίσετε και δώσετε λύση στα ζητήματα που τίθενται στη σχετική συνημμένη επιστολή, ώστε να μην μείνουν χωρίς θέρμανση 70.000 πολίτες, το νοσοκομείο, οι υγειονομικές μονάδες, τα σχολεία, τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, και μάλιστα εν μέσω της επικρατούσας ακόμα πανδημίας και των άσχημων καιρικών συνθηκών του χειμώνα που είναι μπροστά μας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης