Ενέργεια

Κρεμλίνο: H καθυστέρηση λειτουργίας του Nord Stream 2 βλάπτει την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης

Κρεμλίνο: H καθυστέρηση λειτουργίας του Nord Stream 2 βλάπτει την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης
Η Ρωσία τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στις «πολύ σημαντικές σχέσεις» της με τη Γερμανία και ελπίζει να τις αναπτύξει με συνέπεια, πρόσθεσε ο Ρώσος εκπρόσωπος

Η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι κακή και για τους συμμετέχοντες στο έργο και για τους καταναλωτές και για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης εν γένει, δήλωσε ο Dmitry Peskov.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος δεν απέκλεισε τη λήψη μέτρων κατά του Nord Stream 2 σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι «τακτικά, καθημερινά, κάποιος απειλεί με κάτι» τη Ρωσία.

«Το εμπορικό διεθνές έργο Nord Stream 2 δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί, επειδή δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί. Και το ότι δεν λειτουργεί, είναι στην πραγματικότητα κακό τόσο για όσους συμμετείχαν σε αυτό το έργο, όσο και για όσους καταναλώνουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Είναι κακό για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, η οποία παρεμπιπτόντως υποφέρει επίσης σημαντικά σε αυτή την εποχή της πανδημίας», δήλωσε ο Peskov στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Ρωσία τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στις «πολύ σημαντικές σχέσεις» της με τη Γερμανία και ελπίζει να τις αναπτύξει με συνέπεια, πρόσθεσε ο Ρώσος εκπρόσωπος ένα 24ωρο μετά την πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Αναλένα Μπέρμποκ και Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης