Ενέργεια

Σκρέκας: Αυξάνεται η επιδότηση στην ηλεκτροκίνηση - Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Σκρέκας: Αυξάνεται η επιδότηση στην ηλεκτροκίνηση - Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις
Στην επιτυχία του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αναφέρθηκε ο υπουργός

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα νέα για την πορεία της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα, ο οποίος γνωστοποίησε ότι την προσεχή εβδομάδα το υπουργείο θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την αυξημένη επιδότηση στην απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφθασαν πέρυσι τις 6.967, που αποτελεί νέο ρεκόρ, έναντι στόχου για 3750 και 480 ταξινομήσεων το 2019. Στο πλαίσιο του προγράμματος υπέβαλαν αίτηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δικύκλου ή ποδηλάτου περισσότεροι από 18.000 πολίτες. Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τόσο από φυσικά πρόσωπα όσο και από επιχειρήσεις ενώ το νέο πρόγραμμα για τα ταξί θα προβλέπει ενίσχυση ύψους 22.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με παράλληλη απόσυρση του υφιστάμενου.

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνει ο πρώτος Εθνικός Κλιματικός νόμος της χώρας, που αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με τα συνολικά κεφάλαια ύψους 220 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην ηλεκτροκίνηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης