Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπλίνκεν και Λαβρόφ έδωσαν ευκαιρία στην διπλωματία για την Ουκρανία

Μπλίνκεν και Λαβρόφ έδωσαν ευκαιρία στην διπλωματία για την Ουκρανία
Όπως δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σχεδιάζεται να ξανασυναντηθούν, αφού οι Ρώσοι λάβουν γραπτές απαντήσεις στα ζητήματα που θέτουν την προσεχή εβδομάδα.
Η διπωματία κερδίζει έδαφος στο ουκρανικό, παρά το γεγονός ότι ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να διαλέξει τον δρόμο της διπλωματίας ή της σύγκρουσης.


Με την δήλωση του Λαβρόφ, " να μην στενεύουμε τα πλαίσια της ευρωπαϊκής ασφάλειας στο ζήτημα της Ουκρανίας" αλλά και το ότι, "η Ρωσία δεν απείλησε ποτέ τον ουκρανικό λαό " η διπλωματία δείχνει να κερδίζει έδαφος σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Από την πλευρά του ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι αυτός και ο Λαβρόφ συμφώνησαν, ότι η διπλωματική οδός πρέπει να αναπτυχθεί και να έχει συνέχεια. Σημείωσε, ότι η σημερινή συνάντηση περιείχε ανταλλαγή θέσεων και ιδεών αλλά όχι διαπραγμάτευση. Και επανέλαβε ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας ή την συγκρουση.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σχεδιάζεται να ξανασυναντηθούν, αφού οι Ρώσοι λάβουν γραπτές απαντήσεις στα ζητήματα που θέτουν την προσεχή εβδομάδα.
Παράλληλα όμως ανέφερε, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία με αμυντικές υποδομές και να στηρίζουν τους Ουκρανούς, τίποτε όμως δεν πρόκειται να γίνει χωρίς αυτούς.

Ο κ. Μπλίνκεν δήλωσε ότι ο διάλογος ήταν ειλικρινής.


Τι αναφέρει το Kathimerini.gr

Μόλις 90 λεπτά κράτησε, τελικώς, η συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκεί Λαβρόφ, και των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν στη Γενεύη της Ελβετίας με φόντο το Ουκρανικό.

Μιλώντας μέτα το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «χρήσιμες» και «ειλικρινείς» τις επαφές που προηγήθηκαν. Υποστήριξε, δε, ότι και ο ίδιος ο Άντονι Μπλίνκεν έμεινε «ικανοποιημένος από την ανταλλαγή απόψεων».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε ο κ. Λαβρόφ, η αμερικανική πλευρά αναμένεται να δώσει την επόμενη εβδομάδα γραπτή απάντηση αναφορικά με τις ρωσικές εγγυήσεις ασφαλείας που ζητάει η Μόσχα.

«Δεν το γνωρίζω εάν είμαστε στον σωστό δρόμο. Θα το δούμε όταν λάβουμε την γραπτή αμερικανική απάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας από τη Γενεύη.

«Συμφωνήσαμε ότι θα μας παρουσιάσουν γραπτές απαντήσεις στις προτάσεις μας την επόμενη εβδομάδα», είπε ακόμη, τονίζοντας ότι ο ίδιος και ο Μπλίνκεν συμφώνησαν, κατά τις ειλικρινείς τους συνομιλίες σήμερα, ότι ένας εύλογος διάλογος είναι αναγκαίος για «να κατευνασθούν τα πνεύματα».

Περισσότερα εδώ:

https://www.kathimerini.gr/world/561680011/synantisi-mplinken-lavrof-tin-epomeni-evdomada-i-grapti-apantisi-ipa-stis-rosikes-axioseis-ta-minymata-ton-dyo-ypex/

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης