Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το «έξυπνο» σχέδιο της Engie στην αποθήκευση φυσικού αερίου

Το «έξυπνο» σχέδιο της Engie στην αποθήκευση φυσικού αερίου
Οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% της γαλλικής κατανάλωσης φυσικού αερίου

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» έλεγαν σοφά οι πρόγονοί μας και στην πράξη ασπάζονται την σοφή αυτή παροιμία οι Γάλλοι και συγκεκριμένα η Engie, η οποία σύμφωνα με αναφορές του Reuters, έχει αποθηκεύσει περισσότερο φυσικό αέριο από το μέσο όρο προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πιθανή διακοπή του εφοδιασμού με τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

«Ακολουθήσαμε μια προσεκτική πολιτική και διατηρήσαμε τις μετοχές μας υψηλότερα από τον μέσο όρο στη Γαλλία», δήλωσε η Engie στο Reuters. «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εγγυηθούμε την ασφάλεια του εφοδιασμού των πελατών μας τις επόμενες εβδομάδες» συμπλήρωσε.

Κρίσιμη η κατάσταση

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ΗΠΑ  επεξεργάζονται σχέδια για τη διάνοιξη εναλλακτικών "οδών" παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που η Μόσχα "κλείσει τις στρόφιγγες" με φόντο την αντιπαράθεσή της με τη Δύση για την Ουκρανία, τα πράγματα αλλάζουν.

Επίσης, οι ανησυχίες για μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραμένουν και τυχόν επιβολή πρόσθετων κυρώσεων προσωπικά σε βάρος του Vladimir Putin ή εν γένει κατά της χώρας του θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα νέο επεισόδιο στην ενεργειακή κρίση, λόγω της μεγάλης εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Engie πρόσθεσε το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιό της που της επέτρεψε να διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού, με βάση μακροπρόθεσμα συμβόλαια και ένα ποσοστό υγροποιημένου φυσικού αερίου που φθάνει με πλοίο που προσφέρει ευελιξία. Οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% της γαλλικής κατανάλωσης φυσικού αερίου, πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης