Διεθνή

State Department: Λάβαμε τις γραπτές απαντήσεις της Ρωσίας για την Ουκρανία

State Department: Λάβαμε τις γραπτές απαντήσεις της Ρωσίας για την Ουκρανία
Παραμένουμε δεσμευμένοι για διάλογο για να λυθούν τα ζητήματα αναφέρει το State Department
Τις γραπτές απαντήσεις της Ρωσίας επί των θέσεων που είχαν διατυπώσει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία έλαβε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το State Department.
Οι απαντήσεις έφτασαν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ την παραμονή της σημερινής επικοινωνίας των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken και της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως λάβαμε γραπτή απάντηση της Ρωσίας.
 

Θεωρούμε ότι δεν θα ήταν παραγωγικό να διαπραγματευόμαστε δημόσια, επομένως θα αφήσουμε τη Ρωσία να αποφασίσει εάν επιθυμεί να μιλήσει για την απάντησή της.
Παραμένουμε δεσμευμένοι στον διάλογο για να επιλυθούν τα ζητήματα (...) και θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε στενά με τους συμμάχους και εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας» ανέφερε εκπρόσωπος του State Department.

Ανταλλαγή επιστολών

Οι γραπτές απαντήσεις της Ρωσίας αφορούν την επιστολή που έστειλε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα η κυβέρνηση Biden, με την οποία απαντούσε εγγράφως στις προτάσεις της Ρωσίας σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά με αφορμή τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
Η Μόσχα διατυπώνει απόλυτα την αντίθεση της στην επέκταση του ΝΑΤΟ ανατολικότερα, και συγκεκριμένα στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο απειλείται η ασφάλεια της ενώ ζητά και τη μείωση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολικκή πτέρυγα του, θέσεις τις οποίες έχουν απορρίψει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους.
Από την πλευρά τους ΗΠΑ και Δύση κατηγορούν τη Μόσχα ότι ετοιμάζεται να εισβάλλει στην Ουκρανία, επικαλούμενες κυρίως τη συγκέντρωση περίπου 100.000 στρατιωτών στα σύνορα με την Ουκρανία, σενάριο που με τη σειρά της απορρίπτει κατηγορηματικά η Ρωσία.

Biden: Είμαστε έτοιμοι ότι και αν συμβεί

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden υποστήριξε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν την έκκλησή τους για διπλωματία για την επίλυση της κρίσης σε σχέση με την Ουκρανία, αλλά είμαστε έτοιμοι ό,τι κι αν συμβεί» υπογράμμισε ο Biden, ο οποίος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «εξέθεσαν την πλήρη έκταση της απειλής που θέτει η Ρωσία» κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τη Δευτέρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης