Ενέργεια

ΕΙΑ: Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

 Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την εβδομάδα έως τις 28 Ιανουαρίου στα 415,1 εκατ. βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και αποστάγματος στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς η ζήτηση καυσίμων αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2019, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την εβδομάδα έως τις 28 Ιανουαρίου στα 415,1 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για άνοδο κατά 1,5 εκατ. βαρέλια. Οι προμήθειες μειώνονται τους τελευταίους δύο μήνες λόγω της ισχυρής ζήτησης.

Η συνολική προσφορά προϊόντων αυξήθηκε στα 21,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το υψηλότερο ποσοστό ζήτησης από τον Αύγουστο του 2019. Αυτό ενισχύθηκε από την ισχυρή ζήτηση αποστάγματος, η οποία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα επίπεδα προ της πανδημίας, ακόμη και αν η ζήτηση βενζίνης ήταν λίγο χαμηλότερη τις τελευταίες εβδομάδες.

Άνοδος για την  βενζίνη - Μείωση για τα αποστάγματα

Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα.
Τα αποθέματα αποστάγματος στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με την EIA.
«Καθώς οδηγείται σε χαμηλό τριετίας τα επίπεδα αποθήκευσης στις ΗΠΑ, δικαιολογείται η τάση που βλέπουμε στην αγορά», δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στη Mizuho. «Η ζήτηση βενζίνης δεν ήταν καλή και λόγω των καιρικών συνθηκών» συμπλήρωσε.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 250 εκατομμύρια βαρέλια, το υψηλότερο επίπεδο σε ένα χρόνο.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 249.000 bp και τα ποσοστά χρήσης μειώθηκαν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα την περασμένη εβδομάδα. Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,27 εκατομμύρια bpd.
Περί τις 18:30 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 0,71% στα 88,54 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό έχανε 1,05% στα 87,27 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης