Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Eλλάκτωρ: Την κάτω βόλτα πήρε το ομόλογο

Eλλάκτωρ: Την κάτω βόλτα πήρε το ομόλογο
Σημειώνεται ότι το ομόλογο ύψους 670 εκατ λήγει τον Δεκέμβριο του 2024 και φέρει κουπόνι 6,375%.

Αναφερόμαστε στο ομόλογο του Ελλάκτωρ το οποίο από 8% έχει εκτιναχθεί στο 12% με την τιμή στις 87,9 μονάδες βάσης

Μπορεί η επιδείνωση στα κρατικά ομόλογα της Ελλάδος να είναι εμφανής με το 10ετές να έχει εκτιναχθεί στο 2,09% αλλά υπάρχει ένα ομόλογο… που καταρρέει… απόρροια του οικονομικού και επιχειρηματικού αδιεξόδου.

Αναφερόμαστε στο ομόλογο του Ελλάκτωρ το οποίο από 8% έχει εκτιναχθεί στο 12% με την τιμή στις 87,9 μονάδες βάσης.
Σημειώνεται ότι το ομόλογο ύψους 670 εκατ λήγει τον Δεκέμβριο του 2024 και φέρει κουπόνι 6,375%.

Όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews η διοίκηση του Ελλάκτωρ επιχείρησε να διευθετήσει το ομόλογο των 670 εκατ που έχει πολύ δεσμευτικές ρήτρες αλλά απέτυχε καθώς οι τράπεζες δεν δανείζουν τον Ελλάκτωρ, ούτε υπάρχει διάθεση από τους διεθνείς ομολογιούχους να αναλάβουν τον εταιρικό κίνδυνο του Ελλάκτωρ μια εταιρία που διολισθαίνει στην απαξίωση με ευθύνη της Reggeborgh.
Να σημειωθεί ότι κατά καιρούς οι διοικούντες τον Ελλάκτωρ διαρρέουν ότι η Reggeborgh που κατέχει 40% θα υλοποιήσει δημόσια πρόταση ή αύξηση κεφαλαίου.
Δημόσια πρόταση δεν μπορεί να πραγματοποιήσει λόγω της δεσμευτικής ρήτρα του ομολόγου που αναφέρει ότι όποιος επενδυτής αποκτήσει το 51% των μετοχών του Ελλάκτωρ θα πρέπει να αναλάβει και την αποπληρωμή του 110% του ομολόγου των 670 εκατ ευρώ.

Περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/epixeiriseis/articles/609643/katarreei-to-omologo-tou-ellaktor-sto-12-i-apodosi-me-timi-87-9-monades-vasis-o-omilos-ksana-se-adieksodo

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης