Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

 Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά τρεις σε 613 την εβδομάδα έως τις 4 Φεβρουαρίου

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι τιμές του αργού συνέχισαν το ράλι τους για έβδομη εβδομάδα σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από το 2014, ωθώντας τους drillers να αναζητήσουν περισσότερο πετρέλαιο.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου την περασμένη εβδομάδα, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά τρεις σε 613 την εβδομάδα έως τις 4 Φεβρουαρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes Co.
Ο συνολικός αριθμός εξέδρων έχει ενισχυθεί κατά 221, ή 56%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά δύο στις 497, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου σημείωσαν άνοδο 1 στις 116, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ConocoPhillips Ράιαν Λανς προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι υψηλές τιμές μπορεί να οδηγήσουν τους παραγωγούς πετρελαίου των ΗΠΑ να προσθέσουν πολύ γρήγορα την παραγωγή, οδηγώντας σε υπερπροσφορά.
«Εάν επιστρέφουμε στο επίπεδο ανάπτυξης στις ΗΠΑ» συγκρίσιμο με την έκρηξη του σχιστόλιθου το 2014-2015, είπε ο Lance, και « θα έπρεπε να ανησυχείτε», είπε στους επενδυτές κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης. Το 10ετές σχέδιο της ConocoPhillips προβλέπει υψηλή μονοψήφια αύξηση όγκου από τις δραστηριότητές της στην Permian, ενώ η ανταγωνιστική Exxon Mobil Corp στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή της από τη μεγαλύτερη λεκάνη σχιστόλιθου των ΗΠΑ κατά 25% φέτος .

Ο πάροχος δεδομένων Enverus, ο οποίος δημοσιεύει τα δικά του δεδομένα καταμέτρησης γεωτρήσεων, ανέφερε ότι οι drillers πρόσθεσαν 14 εξέδρες την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας το σύνολο σε 720 από τις 2 Φεβρουαρίου. Η Enverus εκτιμά ότι είναι η μεγαλύτερη αύξηση που σημειώθηκε στο Permian (συν 11 εξέδρες σε 278) όπου η Pioneer Natural Resources Co είναι η πιο ενεργή με 26 εξέδρες και στην Ακτή του Κόλπου (όπου η ConocoPhillips είναι η ο πιο ενεργός χειριστής με πέντε εξέδρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης