Διεθνή

Biden: Πρώτα η διπλωματία - Scholtz: Θα απαγκιστρωθούμε από την ρωσική εξάρτηση στην ενέργεια

tags :
Biden: Πρώτα η διπλωματία - Scholtz: Θα απαγκιστρωθούμε από την ρωσική εξάρτηση στην ενέργεια
Biden και Scholtz εμφανίστηκαν ενωμένοι απέναντι στην Ρωσία, προέταξαν την διπλωματία, απηύθυναν προειδοποίηση και μίλησαν για το ενεργειακό
Σχετικά Άρθρα
Τον δρόμο της διπλωματίας έδειξαν Biden και Schlotz μετά την συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Ο Biden ανέφερε ότι ο καλύτερος δρόμος είναι η διπλωματία με καλή πίστη.
Προειδοποίησε, ότι αν οι Ρώσοι εισβάλλουν στην Ουκρανία, οι αντιδράσεις θα είναι ακαριαίες και οι σύμμαχοι ενωμένοι.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Καγκελάριος Schlotz, ο οποίος δήλωσε ότι η Δύση είναι απόλυτα προετοιμασμένη να δράσει ενωμένη απέναντι σε μια ρωσική εισβολή σε σχέση με σκληρές κυρώσεις.
Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση ανέφερε ο Scholtz. Τα θέματα της ασφάλειας της Ευρώπης μπαίνουν στο τραπέζι.
Είναι σημαντικό να εξαντλήσουμε την διπλωματική οδό.

Ο Biden τόνισε επίσης ότι Γερμανία είναι μια απόλυτα αξιόπιστη σύμμαχος και επανέφερε τις προειδοποιήσεις στον Πούτιν για πολύ σκληρές κυρώσεις.
«Εάν η Ρωσία επιχειρήσει εισβολή στην Ουκρανία, τότε ΗΠΑ, Γερμανία και ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι να δράσουν», ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας όμως ότι «η διπλωματία είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος απ’ όλους για να πάμε μπροστά». «Ο Πούτιν γνωρίζει ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα είναι ένα τεράστιο λάθος», πρόσθεσε.
Ευχαρίστησε δε τον Scholtz που φιλοξενεί μέρη του αμερικανικού στρατού στα γερμανιικά εδάφη.

Το ενεργειακό

Ερωτηθείς ο Scholtz για την γερμανική εξάρτηση από την Ρωσία στον τομέα της ενέργειας, απάντησε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η πλήρης απανθρακοποίηση της ενεργειακής οικονομίας μέχρι το 2048. Ο Καγκελάριος μίλησε για προγράμματα ανάπτυξης των Offshore Wind Parks, για τις επενδύσεις του Υδρογόνου και μια σειρά αντιστοίχων επενδύσεων, που θα είναι καταλύτης για την γερμανική οικονομία τις επόμενες δεκαετίες.
Σημείωσε ότι η εξάρτηση από την Ρωσία είναι πολύ συγκεκριμένη, καθώς προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Νορβηγία, την Ολλανδία και άλλες χώρες.

Ο Biden σημείωσε ότι η Ρωσία θα πάθει μεγάλη ζημιά καθώς θα περιοριστούν σημαντικά οι εξαγωγές της στον ενεργειακό τομέα, εφόσον συνεχίσει την επιθετική πολιτική και οι Αμερικανοί θα βοηθήσουν την Ευρώπη και την Γερμανία να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες φυσικού αερίου από άλλες πηγές πλην της ρωσικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης