Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Αύξηση στη ζήτηση βενζίνης

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Αύξηση στη ζήτηση βενζίνης

 Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Φεβρουαρίου σε 410,4 εκατομμύρια βαρέλια,το χαμηλότερο επίπεδο αποθεμάτων από τον Οκτώβριο του 2018

Μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ καθώς η συνολική ζήτηση διυλισμένων προϊόντων έφτασε σε ιστορικό ρεκόρ, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Φεβρουαρίου σε 410,4 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο αποθεμάτων από τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κατά 369.000 βαρέλια.
Το προσφερόμενο προϊόν των ΗΠΑ - ο καλύτερος δείκτης ζήτησης - κορυφώθηκε στα 21,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες λόγω της ισχυρής οικονομικής δραστηριότητας σε εθνικό επίπεδο. Τόσο η ζήτηση για αποστάγματα όπως το ντίζελ, όσο και για προπάνιο και προπυλένιο, αυξήθηκε.

Η εβδομαδιαία προσφορά βενζίνης εκτινάχθηκε στα 9,1 εκατομμύρια bpd, αν και ο ευρύτερος μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τα εποχιακά επίπεδα. "Πρόκειται για μια έντονη ανάκαμψη της ζήτησης βενζίνης· έχουμε ξεπεράσει την Omicron και έχουμε ανανεώσει τη ζήτηση για ταξίδια. Τα διυλιστήρια λειτουργούν σαφώς περισσότερο, γεγονός που συνέβαλε στην απόσυρση του αργού", δήλωσε ο John Kilduff, της Again Capital.

Τα διυλιστήρια δυσκολεύτηκαν να συμβαδίσουν με τη ζήτηση, καθώς οι ροές αργού αυξήθηκαν κατά 329.000 bpd την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, ενισχύοντας τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 88,2% της συνολικής τους χωρητικότητας.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια στα 248,4 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 929.000 βαρέλια την εβδομάδα.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,42 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.

Περί τις 20: 30 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωνε άνοδο 0,48% στα 91,22 δολάρια το βαρέλι και το αργό ενισχυόταν 0,03% στα 89,39 δολάρια το βαρέλι

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης