Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Σε υψηλό 40ετίας το ανεκτέλεστο βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία

Σε υψηλό 40ετίας το ανεκτέλεστο βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία

Σε σημείο κλειδί οι διεθνείς αγορές, καθώς σήμερα αναμένονται τα στοιχεία πληθωρισμού για τις ΗΠΑ για τα οποία οι εκτιμήσεις αναφέρουν νούμερο της τάξης του 7,2%, το υψηλότερο από το 1982.

Παράλληλα, το IFO ανακοίνωσε ότι η γερμανική οικονομία έχει τις υψηλότερες βιομηχανικές παραγγελίες των τελευταίων 40 ετών, στοιχείο που δείχνει ότι αν τα εργοστάσια καταφέρουν τελικά να υλοποιήσουν την παραγωγή τους, η ανάκαμψη θα είναι ισχυρή.

Με τα δεδομένα αυτά, η Credit Suisse βλέπει ότι τεχνικά ο S&P ακολουθεί την πορεία της περιόδου του 2018, όταν με την τότε αύξηση επιτοκίων πραγματοποίησε ένα rebound της τάξης του 16% από τον μήνα Φεβρουάριο για να πέσει στη συνέχεια 20%.

Τα σημεία τα οποία χτύπησε ο S&P κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, δηλαδή η περιοχή 4.590 μονάδων εκτιμώνται από την τεχνική ανάλυση σαν άνω όριο με πιθανό σενάριο τη διακύμανση μεταξύ 4.200 – 4.600 μονάδων. Παρά ταύτα, η διάσπαση του 4.618 σε συνδυασμό με τους δείκτες χαμηλής επενδυτικής εμπιστοσύνης του retail και εκπτώσεις του VIX θεωρούνται ιδανικά σημάδια για εδραίωση της ανοδικής τάσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης