Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το ανανεώσιμο «λίφτινγκ» της RWE στο μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας

Το ανανεώσιμο «λίφτινγκ» της RWE στο μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας
Χρονικός ορίζοντας υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων είναι το 2030

Η RWE σκοπεύει να επεκτείνει σημαντικά τη δραστηριότητά της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη γερμανική περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, προσθέτοντας 1 GW δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030.

Αυτό θα συμπληρωθεί με 2 GW ευέλικτης και συμβατής με υδρογόνο εφεδρική χωρητικότητα, 700 MW χωρητικότητα ηλεκτρολύτη για πράσινο υδρογόνο, συν ενεργή υποστήριξη για δομικές αλλαγές κατά τα επόμενα οκτώ χρόνια. Αυτές οι επενδύσεις θα αποτελέσουν μέρος της προγραμματισμένης επένδυσης της RWE ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ σε εγχώρια υπεράκτια και χερσαία έργα αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας, μπαταριών, ευέλικτων εφεδρικών δυνατοτήτων και έργων υδρογόνου.

Συνεχής δραστηριότητα

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία Andreas Pinkwart, «εργαζόμαστε για την επιτάχυνση της επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου και υδρογόνου, προκειμένου να καταστεί δυνατή μια φιλική προς το κλίμα αναδιάρθρωση της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Γι’ αυτό είμαι ευγνώμων που η RWE σκοπεύει να επενδύσει στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα στην πολιτεία μας, και ιδιαίτερα στην περιοχή του λιγνίτη του Ρήνου έως το 2030. Μαζί με πολλούς άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την περιοχή στην πιο σύγχρονη και φιλική προς το κλίμα ζώνη στην Ευρώπη».

Παράλληλα, ο CEO της RWE, Markus Krebber, «Ως μέρος της βιομηχανικής καρδιάς της Γερμανίας, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχει να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη μετάβαση προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Η πολιτική, οι εταιρείες και η κοινωνία καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για να λειτουργήσει αυτό και, κυρίως, να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη μετάβαση. Εμείς στη RWE καταθέτουμε όλη μας την ενέργεια για να κάνουμε ακριβώς αυτό».

Αγροτικά φωτοβολταϊκά και υδρογόνο

Από το 1 GW των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η RWE σχεδιάζει στην περιοχή τουλάχιστον τα 500 MW να βρίσκονται στην περιοχή εξόρυξης του Ρήνου. Η εταιρεία θα κατασκευάσει αιολικά πάρκα και επίγεια φωτοβολταϊκά εργοστάσια, μερικά από αυτά σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η RWE θέλει επίσης να κατασκευάσει τουλάχιστον 2 GW χωρητικότητας σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου στις εγκαταστάσεις της σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα έως το 2030, οι οποίες θα είναι «έτοιμες για υδρογόνο». Το υδρογόνο θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της οικονομίας. Ως παραδοσιακό βιομηχανικό κράτος, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία βρίσκεται σε ιδανική θέση για τη δημιουργία βιώσιμης οικονομίας υδρογόνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης